ΝΕΑΠΟΛΗ. Το απόγευμα της Δευτέρας 22/11, αναχώρησαν, συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας, οι 71 παράτυποι μετανάστες από το ισόγειο του Γυμνασίου Νεάπολης όπου φιλοξενούνταν, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης.

Υπενθυμίζουμε πως την Κυριακή 14 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν από την Λιμενική Αρχή Νεάπολης, 71 παράτυποι μετανάστες όταν το σκάφος που τους μετέφερε προσάραξε σε βραχώδη ακτή κοντά στο σημείο Αγία Μαρίνα της Κοινότητας του Αγίου Νικολάου. Η εθνικότητές τους ήταν Αφγανοί, Σύριοι, Ιρακινοί και Ιρανοί - μεταξύ δε αυτών οι 26 ήταν ανήλικοι, όλοι καλά στην υγεία τους.

metanastes-neapoli-1.jpg
Φωτογραφία: Aegean Boat Report

Αναφέρει ο Δήμαρχος Μονεμβασίας:

«Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε ο Δήμος Μονεμβασίας συνέδραμε στην μεταφορά τους από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας στην Νεάπολη, στο ανενεργό αναψυκτήριο «ΚΑΡΝΑΓΙΟ» όπου αρχικά έγινε έλεγχος με rapid test με αρνητικά αποτελέσματα, και στην συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία καταγραφής τους.

Μετά την ταυτοποίηση τους μεταφέρθηκαν σε αίθουσες στο ισόγειο του Γυμνασίου Νεάπολης όπου παρέμειναν για 9 ημέρες, μέχρι και το απόγευμα της 22-11-2021 όπου και αναχώρησαν με συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους με μέριμνα του Δήμου Μονεμβασίας, διατέθηκε φαγητό, ρούχα, κουβέρτες, και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους Ιατρούς του Kέντρου Υγείας Νεάπολης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν με την προσφορά τους με οποιοδήποτε τρόπο (παρέχοντας τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες κ.α.) καθώς και των Δημοτών και επαγγελματιών της Νεάπολης που συνέβαλαν στην διαδικασία παρασκευής και διανομής του φαγητού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επίσης τον εφημέριο π. Αρώνη Παναγιώτη για την μεγάλη βοήθεια του, καθώς και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Νεάπολης κ. Μιχαλέτο Ιωάννη, τους Ιατρούς και το προσωπικό για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνδρομή του προσωπικού του Α.Τ. Νεάπολης και του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, όπου με υποδειγματικό τρόπο διεκπεραίωσαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την παραμονή και την μεταγωγή των μεταναστών.

Ο Δήμος Μονεμβασίας και οι δημότες του, ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη αυτών των ανθρώπων δείχνοντας τον ανθρωπιστικό τους χαρακτήρα, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στον συνάνθρωπό τους.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις