ΣΠΑΡΤΗ. Για μια ακόμα δημοτική θητεία το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στον δήμο Σπάρτης παραμένει θέμα «καυτό». Το κλείσιμο του ΧΑΔΑ Σπάρτης, η παραίτηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημήτρη Καπονικολού και η καθυστέρηση των υποδομών για την ολοκληρωμένη διαχείριση δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Σήμερα, μετά και τα δημοσιεύματα του notospress.gr o δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας ξεκαθαρίζει τα πράγματα εξηγώντας ότι ζήτησε την παραίτηση του Δημήτρη Καπονικολού από τη στιγμή που ο αντιδήμαρχος δήλωσε ότι υπεύθυνοι για το πρόβλημα είναι η Περιφέρεια, ο ΦΟΔΣΑ και η ΤΕΡΝΑ. Ο κ. Δούκας εξηγεί ότι σήμερα πρώτο μέλημα δεν είναι η απόδοση ευθυνών αλλά η επίλυση του προβλήματος ώστε στον δήμο να μην συσσωρεύονται απορρίμματα. Διευκρινίζει και πάλι: «Ζήτησα την παραίτηση του Αντιδημάρχου, φίλου μου και συνεργάτη κ. Δημήτρη Καπονικολού, ο οποίος όπως ακριβώς μου δήλωσε: «αδυνατεί να βρει λύση στο θέμα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων στην κατάσταση που παρέδωσε το όλο πρόβλημα ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, η Περιφέρεια και η ΤΕΡΝΑ, οι οποίοι έχουν και την αποκλειστική ευθύνη για την εξεύρεση λύσης»! Λόγω αυτής της δήλωσής του, ότι δεν μπορεί να βρει οικονομικά εφικτή λύση για το ζήτημα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί μεταβιβάζονται άμεσα στον Αντιδήμαρχο κ. Αθανάσιο Καρλαύτη, ο οποίος διατηρεί και τις αρμοδιότητες που ήδη έχει».

Από την πλευρά του ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος Δημήτρης Καπονικολός εξηγεί ότι δεν θα βάλει σε περιπέτειες αυτοφώρου τους συνεργάτες του και υπαλλήλους του Δήμου αλλά ούτε και την προσωπική του αξιοπρέπεια και την οικογένειά του «επειδή κάποιοι δεν έχουν κάνει σωστά την δουλειά τους».

«Πριν από ένα μήνα ο Δήμαρχος Σπάρτης με τοποθέτησε Αντιδήμαρχο Καθαριότητος σε μια θέση άκρως τιμητική , αφού η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι το ζητούμενο από όλους μας.

Ανέλαβα σε μια περίοδο που όλα έδειχναν ότι μετά από 10ετίες έχει βρεθεί η λύση της διαχείρισης τον απορριμμάτων.

Δυστυχώς βρήκα ένα μπάχαλο τόσο από ανύπαρκτες ενέργειες των προηγούμενων Αντιδημάρχων Καθαριότητος , όσο και από πλευράς Περιφέρειας , ΦΟΣΔΑ , και εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο της διαχείρισης.

Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόμουν να παίξω ούτε τον σωτήρα , αλλά ούτε και εξιλαστήριο θύμα για καλυφθούν κάποιοι πίσω από τα πολιτικά τους παιχνίδια εις βάρος όλων εμάς των απλών πολιτών και βάζω και τον εαυτό μου μέσα γιατί δεν είμαι , δεν νοιώθω και δεν θέλω να έχω τον τίτλο του πολιτικού.

Η 29η Νοεμβρίου ήταν η καταλυτική ημερομηνία σφραγίσματος των ΧΑΔΑ και η ανάδοχος εταιρεία έπρεπε να πάρει τα απορρίμματα και να τα διαχειριστεί.

Δεν ενδιαφέρει κανέναν Δήμο που θα τα πήγαινε η εταιρεία , τι θα τα έκανε και σε ποιο χώρο θα τα διαχειριζόταν , αφού η κατασκευή των εργοστασίων δεν έχει καν ξεκινήσει.

Από την ημέρα που ανέλαβα , συνεχώς και επί καθημερινής βάσεως , έψαχνα , ρωτούσα αρμόδιους και αναρμόδιους για το τι θα κάνουμε με τα απορρίμματα , τι λύσεις έχουμε , πόσα χρήματα υπάρχουν στους κωδικούς κλπ.

Απάντηση καμία και οι λύσεις που πρότεινα δεν έγιναν αποδεκτές.

Φθάσαμε στο σημείο μηδέν που θα έπρεπε τα απορρίμματα μετά από 50 χρόνια συνεχούς λειτουργίας να μην πάνε στο ΧΑΔΑ Αφυσσού.

Μου ζητήθηκε από τον Δήμαρχο να υπογράψω για την μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΑΔΑ Αφυσσού.

Η απάντησή μου ήταν ότι δεν θα βάλω σε περιπέτειες αυτοφώρου τους συνεργάτες μου και υπαλλήλους του Δήμου αλλά ούτε και την προσωπική μου αξιοπρέπεια και την οικογένειά μου επειδή κάποιοι δεν έχουν κάνει σωστά την δουλειά τους.

Ζήτησα από τον κ. Δήμαρχο να δώσει εντέλλεστε, αφού ο Νόμος του δίνει αυτή την δυνατότητα , αλλά η απάντηση που έλαβα ήταν ότι δεν ξέρω εγώ , να κάνω την δουλειά μου.

Σεβόμενος όλους τους πολίτες του Δήμου Σπάρτης αλλά πολύ περισσότερο τους κατοίκους Αφυσσού και Χρυσάφων δήλωσα ότι ευχαριστώ για την συνεργασία μας όλο αυτόν τον καιρό αλλά εγώ , δεν θα συνεχίσω ως Αντιδήμαρχος.

Δεν πούλησα κανέναν , δεν ζήτησα χάρες από κανέναν , έκανα την δουλειά μου όσο το δυνατόν καλύτερα με στόχο πάντα το καλό των πολιτών και της παράταξης.

Ευχαριστώ όλο το κόσμο για τα θετικά τους σχόλια και θα συνεχίσω ως απλός Δημοτικός Σύμβουλος τον αγώνα μου για ένα Δήμο αντάξιο της ιστορίας του».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις