ΣΠΑΡΤΗ. Αυτή τη στιγμή ο δήμος Σπάρτης δεν έχει ΧΑΔΑ και έχει παραιτημένο τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας. Οι αρμοδιότητές του πρέπει να μεταβιβαστούν επίσημα σε άλλον αντιδήμαρχο . Τα απορριμματοφόρα είναι γεμάτα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να παλέψει και να τεκμηριώσει το ενδεχόμενο έκτακτης ανάγκης για να δοθεί άμεση λύση στην αποκομιδή και απόθεση των σκουπιδιών. Η Παλαιοχούνη στην Αρκαδία μπορεί να προχωρά όχι όμως και η Σκάλα και θεωρείται ανέφικτο η ΤΕΡΝΑ να δεχθεί σκουπίδια στη Σκάλα μέσα στον Δεκέμβριο. Υπουργός είναι αυτός που με απόφασή του για την προστασία της δημόσιας υγείας θα δώσει τη λύση.

Η Σπάρτη δεν πρέπει και δεν αντέχει να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με προβλήματα στους δρόμους από κάδους που θα ξεχειλίζουν από απορρίμματα. Ο «πυρετός» στα μέτωπα των αυτοδιοικητικών είναι πλέον υψηλός και όλοι μαζί πρέπει να βρουν λύση χωρίς να προβάλουν ούτε τους πολίτες της Σκάλας, ούτε τους πολίτες του Αφισσού ούτε και τον παραιτηθέντα αντιδήμαρχο Δημήτρη Καπονικολό.

Υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση αλλά καθυστερεί. Επιβάλλεται οι κ.κ. Δούκας, Αργειτάκος, Βερούτης, Νίκας, βουλευτές και οι συναρμόδιοι υπουργοί άμεσα να δρομολογήσουν τη προσωρινή λύση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις