ΣΚΑΛΑ. Ο παγετός στον Δήμο Ευρώτα και οι πυρκαγιές στον Δήμο Ανατολικής Μάνης ήταν τα θέματα της συνάντησης που είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 2/12, ο Θανάσης Δαβάκης με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Τι προέκυψε από τη συνάντηση

Δήμος Ευρώτα

  • Την Παρασκευή 3/12 θα πληρωθούν οι πληγέντες παραγωγοί του Δήμου Ευρώτα από τον παγετό του Φεβρουαρίου 2021 και θα ακολουθήσει η κοινοποίηση των πορισμάτων σε αυτούς.
  • Βούληση της διοίκησης του ΕΛΓΑ είναι να αποζημιωθούν οι παραγωγοί με ακρίβεια και δικαιοσύνη. Στην περίπτωση όμως, που όταν ανακοινωθούν τα πορίσματα υπάρξουν παραγωγοί που θεωρούν ότι αδικήθηκαν, θα αξιοποιηθεί η διαδικασία των ενστάσεων μέχρι την πλήρη δικαίωσή τους.

Δήμος Ανατολικής Μάνης

Ο ΕΛΓΑ έχει οριοθετήσει τις ζημιές με βάση τις δορυφορικές εικόνες και τις επισημάνσεις των συνεργείων του. Το αρχείο αυτό έχει διαβιβαστεί για να καταβληθούν οι πληρωμές των ζημιών προ των εορτών.

Την Άνοιξη ο ΕΛΓΑ θα προβεί σε εξατομικευμένες εκτιμήσεις ανά παραγωγό και όσοι έχουν ολική καταστροφή θα πληρωθούν για να προβούν σε ανασύσταση της καλλιέργειάς τους και να καλύψουν την απώλεια εισοδήματος για τα επόμενα 4 χρόνια. Ειδικότερα, προγραμματίζεται να καταβληθούν 22€ για κάθε νέα φύτευση ελιάς και επιπλέον 10€ το χρόνο ανά δέντρο.

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τη συνεργασία και την κατατοπιστική ενημέρωση. Θα παρακολουθώ την εξέλιξη των όσων είπαμε…», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Λάκωνας βουλευτής.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις