ΣΠΑΡΤΗ. Σκληρή κριτική του Σταύρου Αργειτάκου, επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Σπάρτης προς την Δημοτική Αρχή Δούκα και ιδιαίτερα την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ελένη Δαράκη, με αφορμή τη συνεδρίαση του οργάνου της 8ης Δεκεμβρίου, η οποία αποδείχτηκε ιδιαίτερα θερμή με τους τόνους να χτυπούν νέα ύψη, κατά τη διάρκειά της!

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σταύρος Αργειτάκος, «Ο κ. Δήμαρχος, όπως συνηθίζει, αντέδρασε σε τοποθέτηση δημοτικού συμβούλου μας με τρόπο απαξιωτικό και προσβλητικό».

Επιπλέον υπογραμμίζει πως, «…Η νέα Πρόεδρος έχει “επιτύχει” στη σύντομη θητεία της να δημιουργήσει εντάσεις, να απαξιώσει όλους μας, αλλά πρωτίστως την ίδια τη Δημοτική Αρχή, και να μετατρέψει τον κανονισμό λειτουργίας του οργάνου σε μπακαλόχαρτο…».

«Γίνεται χειρότερα;» - «Ναι, γίνεται!»

Μάλιστα, θέτοντας και ρητορικό ερώτημα, αν «Γίνεται χειρότερα;», δίνει την απάντηση, «…Ναι, γίνεται!», αφού «Η έως σήμερα εμπειρία μας από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μετατρέπουν το ερώτημα σε πραγματικό».

«Από καφετέρια της πόλης»

Τέλος καυτηρίασε το γεγονός πως, «στη συνεδρίαση της 1ης Δεκεμβρίου, … η Πρόεδρος μας έκανε την “τιμή”, τόσο σε εμάς όσο και σε όλους τους δημότες, να προεδρεύσει από καφετέρια της πόλης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σταύρου Αργειτάκου

«Ύφος - Ήθος

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 8ης Δεκεμβρίου 2021, για άλλη μία φορά αποκαλύφθηκε το έλλειμμα της Δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Δήμαρχος, όπως συνηθίζει, αντέδρασε σε τοποθέτηση δημοτικού συμβούλου μας με τρόπο απαξιωτικό και προσβλητικό. Βεβαίως, τέτοιες συμπεριφορές συμπαρασύρουν τόσο το συλλογικό όργανο όσο και τον ίδιο. Στα “ντροπή σας”, “εξαφανισμένος”, “άσχετος”, “μπούρδες” και πολλά άλλα του παρελθόντος ήρθε να προστεθεί και το “ανίδεος”. Όλα αυτά, απευθυνόμενος με ύφος αποκαλυπτικό της ιδιοσυγκρασίας του. Οι ανωτέρω επιθετικές εξάρσεις του κ. Δημάρχου, καταφανώς στρέφονται απέναντι σε οποιονδήποτε τον φέρνει σε δύσκολη θέση.

Το ρητορικό ερώτημα “Γίνεται χειρότερα;” αποτελεί την ακροτελεύτια σανίδα σωτηρίας στη σκέψη όλων. Η έως σήμερα εμπειρία μας από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μετατρέπουν το ερώτημα σε πραγματικό, και μάλιστα με προφανή απάντηση, “Ναι, γίνεται!”.

Η νέα Πρόεδρος έχει “επιτύχει” στη σύντομη θητεία της να δημιουργήσει εντάσεις, να απαξιώσει όλους μας, αλλά πρωτίστως την ίδια τη Δημοτική Αρχή, και να μετατρέψει τον κανονισμό λειτουργίας του οργάνου σε μπακαλόχαρτο, επικαλούμενη διαρκώς την δήθεν εφαρμογή του ενώ προφανώς αγνοεί το περιεχόμενό του.

Το αποκορύφωμα όλων δε, όπως ανεδείχθη κατά τη τελευταία συνεδρίαση από τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Πριστούρη, συνέβη στη συνεδρίαση της 1ης Δεκεμβρίου, στην οποία η Πρόεδρος μας έκανε την “τιμή”, τόσο σε εμάς όσο και σε όλους τους δημότες, να προεδρεύσει από καφετέρια της πόλης. Μάλιστα, η ίδια παρά τις αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων και μερίδας του τύπου απέφυγε να τοποθετηθεί, εκφράζοντας προφανώς το ύφος και το ήθος του κ. Δημάρχου.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις