ΣΠΑΡΤΗ. Από την προηγούμενη εβδομάδα επισημοποιήθηκε ο ορισμός λειτουργίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης ως Παιδιατρικό Εμβολιαστικό Κέντρο.

Τετάρτη και Σάββατο αυτή την εβδομάδα

Μάλιστα ξεκίνησε από εχθές, Τετάρτη 15/12 (14:00 – 20:00) ο εμβολιασμός κατά της Covid-19, σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Το Σάββατο (18/12) ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί 08:00 – 15:00.

Φαίνεται αισιόδοξο το γεγονός πως ήδη την πρώτη μέρα 40 παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς ή κηδεμόνες τους εμβολιάστηκαν.

Όπως έχει αναφερθεί, «…Το εμβόλιο που γίνεται στα παιδιά, περιέχει το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων. Το σχήμα που εφαρμόζεται και στα παιδιά είναι σχήμα δύο δόσεων με μεσοδιάστημα 21 ημέρες.

Στην περίπτωση που ένα παιδί έχει νοσήσει, η δεύτερη δόση, δηλαδή η πρώτη μετά τη νόσηση, χορηγείται μετά από τρεις μήνες. Είναι κάτι ανάλογο με αυτό που γίνεται στους ενήλικες.»

Είναι σημαντικό όμως να τονιστεί - και αυτό έχει προκύψει από πολλά ερωτήματα γονέων- ότι ο εμβολιασμός για την Covid-19 δεν θα πρέπει να δημιουργήσει αναβολές ή ακόμη και ακυρώσεις του βασικού προγράμματος του εμβολιασμού των παιδιών.

Ο παιδίατρος ξέρει…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις