ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Συμμετείχαν η Περιφέρεια, ο ΦΟΔΣΑ, η ΤΕΡΝΑ. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τη σύσκεψη εξήχθησαν συμπεράσματα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν οι πόρτες στην Παλαιόχουνη, όπου το εργοστάσιο είναι έτοιμο, αν προηγουμένως δεν βγει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει ζητήσει επιπλέον στοιχεία δευτερεύουσας σημασίας τα οποία θα σταλούν τη Δευτέρα. Εκτίμηση είναι ότι στις 20 Ιανουαρίου θα υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου οπότε πλέον θα μεταφέρονται απορρίμματα στην Παλαιοχούνη για τις περιοχές που εμπεριέχονται στον σχεδιασμό. Όσοι προβλέπονται από τη Σύμβαση.

Αναφερόμενος προφανώς στη Σπάρτη ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι ο νόμος προβλέπει ότι μια πόλη (δήμος) ευρισκόμενη σε κατάσταση ανάγκης και αφού πάρει από τον υπουργό μπορεί να μεταφέρει τα απορρίμματα σε συγκεκριμένες περιοχές. Υπάρχουν δήμοι που μεταφέρουν τα απορρίμματα στην Άμφισσα με πολύ υψηλό κόστος. Αδειοδοτημένες περιοχές υπάρχουν και αλλού, όπως η Αμαλιάδα. Οι περιοχές που σημειώνεται έντονο πρόβλημα είναι η Σπάρτη και η Ερμιονίδα.

«Ο Σχεδιασμός που έχει υπογραφεί πρέπει να τηρηθεί» τόνισε ο Παναγιώτης Νίκας. Σε ότι αφορά τις περιοχές Σκάλας και Καλλιρόης υπήρξε καθυστέρηση με ευθύνη των δημοτικών αρχών γι αυτό και τους αφαιρέθηκε η αρμοδιότητα. «Τα έργα προχωρούν».

Οι δυσκολίες που υπάρχουν είναι οι εξής:

Που θα βρουν τα χρήματα οι δήμοι που είχαν χωματερές για να πληρώσουν τη διαχείριση των απορριμμάτων με 85€ τον τόνο για μεταφορά τους αλλού. Κατά τον κ. Νίκα «η Κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει γιατί ο δημοτικός προϋπολογισμός θα τιναχθεί στον αέρα. Τζάμπα διαχείριση δεν γίνεται». Το άλλο θέμα, κατά τον περιφερειάρχη, είναι «αν ο ΦΟΔΣΑ μπορεί να σηκώσει το βάρος της διαδικασίας λειτουργίας των τριών μονάδων, κάτι που είναι θέμα και κυβερνητικής απόφασης».

Με όσα είπε ο Περιφερειάρχης προκύπτει ότι ο δήμος Σπάρτης θα κάνει χρήση του ΧΑΔΑ Αφισσού τουλάχιστον μέχρι 25-30 Ιανουαρίου 2022. Ο δήμος Ευρώτα φέρει την ευθύνη για την καθυστέρηση του εργοστασίου της ΤΕΡΝΑ στη Σκάλα. Το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων σε αδειοδοτημένους χώρους είναι πολύ υψηλό και μπορεί να κυμανθεί από 85 έως και 100€ τον τόνο. Στην Παλαιοχούνη δεν υπάρχει περίπτωση να πάνε τα σκουπίδια του Δήμου Σπάρτης και του Δήμου Ευρώτα. Ο ΦΟΔΣΑ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος λειτουργίας και διαχείρισης των τριών εργοστασίων της ΤΕΡΝΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συνεπώς. Τα Χριστούγεννα στη Σπάρτη, είτε με σκουπίδια, είτε με μηνύσεις, είτε με αβάσταχτο κόστος μεταφοράς τους. Τα Χριστούγεννα στη Σκάλα με το δίλημμα να πρέπει ή όχι να προχωρήσει το Εργοστάσιο στα Ξηροκάμπια.

Απ’ όλη την υπόθεση και τις επίσημες τοποθετήσεις φαίνεται ότι ο ανάδοχος (ΤΕΡΝΑ) δεν φέρει καμία ευθύνη για τις καθυστερήσεις και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει «να ζητήσει και τα ρέστα» αφού άλλοι ευθύνονται για την καθυστέρηση του συνολικού έργου. Υπουργός ή υπουργοί είναι αυτοί που πρέπει να δώσουν λύσεις. Απορίας άξιον είναι γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο καθυστερεί τόσο τις απαντήσεις του ακόμα και για να εξετάσει ανούσια και τυπικά θέματα;

Όπως έχουμε ξαναγράψει την Διαχείριση των Απορριμμάτων την έχουν αναλάβει, η ΤΕΡΝΑ, εταιρεία κολοσσός, ο ΦΟΔΣΑ, που εκπροσωπεί τους Δήμους, η Περιφέρεια που έκανε τη ΣΔΙΤ. ‘Εχουν τις χωροθετήσεις, τους πόρους, τις αποφάσεις, την αρμοδιότητα, αλλά… Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι και οι 3 έχουν δεν πέτυχαν σε ένα κοινό έργο. Σήμερα - μετά και τη σύσκεψη τους - επιρρίπτουν ευθύνες στους δήμους ( τα μέλη του ΦΟΔΣΑ) και ζητούν πόρους από το κράτος για να μην «πνιγεί» η Πελοπόννησος στο σκουπίδια, για μια ακόμα φορά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις