ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Επιεικώς απαράδεκτος χαρακτηρίζεται ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας για τις απαντήσεις του σχετικά με τη διάβαση του ΟΑΕΔ, τις ζημιές στην Κορώνη και τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία. Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πετράκος και Δρούγκας.

Για τη θανατηφόρα διάβαση του ΟΑΕΔ:

«Ο κ. Νίκας απαντώντας στην πρότασή μας να υπάρξει ολοκληρωμένη και ουσιαστική προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών στη θανατηφόρα διάβαση του ΟΑΕΔ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι διατεθειμένος να συζητάει και να ακούει. Ο κ. Νίκας έδειξε να έχει τα αυτιά του κλειστά και οι απαντήσεις του μπορούν επιεικώς να χαρακτηριστούν ως μνημείο ανευθυνότητας και αναλγησίας.

Παρότι ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η τοποθέτηση μόνο φωτεινών σηματοδοτών δεν λύνει οριστικά το πρόβλημα και τους κινδύνους ατυχημάτων, αρνήθηκε να ακούσει τις προτάσεις που καταθέσαμε και οι οποίες δεν είναι δικές μας αλλά του ειδικού εμπειρογνώμονα που είχε προσκαλέσει η παράταξη του κ. Μάκαρη μετά το θανατηφόρο ατύχημα του 2017.

Εμείς επιμένουμε και θα φέρουμε το θέμα προς συζήτηση στο ΠεΣυΠ, ώστε να αποφασιστούν ολοκληρωμένες και οριστικές παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρξουν άλλα τραγικά ατυχήματα.

Γι’ αυτό εκτός από την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επιμένουμε επιπλέον ότι πρέπει:

α) Να υπάρξει προστατευτική νησίδα ανάμεσα στα δύο ρεύματα.

β) Να γίνουν πεζοδρόμια.

γ) Να τοποθετηθούν σαμαράκια για να μειώνεται η ταχύτητα.

δ) Να γίνει πεζογέφυρα.

ε) Να καταργηθούν τα πλευρικά διόδια στον αυτοκινητόδρομο ώστε να αποφορτιστεί από την κίνηση ο συγκεκριμένος δρόμος.

Το πώς ο κ. Νίκας τις προτάσεις αυτές που είναι προτάσεις του πραγματογνώμονα κ. Μπούρα τις βρίσκει «φωτοβολίδες» είναι άξιον απορίας.

Επιπλέον θέλουμε να τονίσουμε ότι αντί να αναλάβει τις ευθύνες του καθότι εδώ και 11 χρόνια από το 2010 ο σύλλογος των καθηγητών και η διευθύντρια επισημαίνουν τους κινδύνους και ζητούν να υπάρξουν παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο σημείο, έφτασε στο σημείο να ρίξει την ευθύνη στους Διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Οι πολίτες ας κρίνουν την υπευθυνότητα του κ. Νίκα».

Για τις ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο στην Κορώνη

«Και σε αυτή την επερώτηση ο κ. Νίκας ήταν τραγικός. Με ύφος πολύξερου απάντησε ότι είναι ατεκμηρίωτο το αίτημα του Δήμου Πύλου Νέστορος για να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τον ανεμοστρόβιλο της 27ης Νοεμβρίου. Στο δε ερώτημά μας αν θα συνδράμει οικονομικά τον Δήμο για την άμεση ανακατασκευή της στέγης του Γυμνασίου – Λυκείου η κατάσταση του οποίου εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ο κ. Νίκας ουδεμία απάντηση έδωσε».

Για τα πυρηνελαιουργεία

«Στην επερώτησή μας επισημάναμε ότι δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια ώστε υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση του ΠεΣυΠ την οποία είχε ψηφίσει και ο ίδιος.

Εδώ δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι ακόμα κι όταν ψηφίζει κάτι, το κάνει για τα μάτια του κόσμου, μας είπε ότι όλα είναι καλά και ότι αρκεί μόνο η μείωση του ωραρίου λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων!!!

Την ίδια στιγμή, με βάση τη μέτρηση από το σύστημα αποδεικνυόταν ότι οι τιμές των ρύπων ήταν τρεις φορές πάνω από το όριο και στον Μελιγαλά.

Συνεπώς οι καταγγελίες μας ότι οι απαντήσεις του ήταν επιεικώς απαράδεκτες είναι πολύ ήπιες».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις