ΠΑΤΡΑ. Η Άννα Μαστοράκου Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας μίλησε την επίθεση που δέχθηκε από αντιεμβολιαστές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον εμβολιασμό.

Στον εισαγγελέα σήμερα η Αννα Μαστοράκου για την επίθεση από αντιεμβολιαστές

Στον εισαγγελέα μεταβαίνει σήμερα η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αννα Μαστοράκου, για να καταθέσει για την επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο από αντιεμβολιαστές, την στιγμή που αποχωρούσε από συνέδριο για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.
Το επεισόδιο έχει προκαλέσει εντύπωση, γιατί μέχρι τώρα το αντιεμβολιαστικό κίνημα της περιοχής είχε περιοριστεί σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και σε ομιλίες.

Το Σάββατο οι εκφραστές του εγκαινίασαν μία πιο επιθετική τακτική. Ομάδα 15 περίπου ατόμων, ανάμεσα στους οποίους και συνταξιούχος γιατρός της πόλης, περίμεναν την κ. Μαστοράκου έξω από το ξενοδοχείο «My Way» όπου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα για τα εμβόλια που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών.«Στο μέσο της ημερίδας με προσέγγισε κάποιος από το προσωπικό του νοσοκομείου και μου είπε ότι με ζητούν να κατέβω στο πεζοδρόμιο.

Εξήγησα στον κύριο ότι έχουμε μια συζήτηση κι όταν τελειώσουμε θα κατέβουμε όλοι μαζί. Αυτός μου ανέφερε ότι θέλουν μόνο εμένα. Οταν τελείωσε η εκδήλωση και βγήκαμε από το ξενοδοχείο με τον κ. Μπονάνο, με πλησίασε αυτή η ομάδα και ήθελε να μου δώσει ένα έγγραφο το οποίο είπαν πως είναι η τεκμηρίωση πως τα εμβόλια είναι δηλητήριο και όλα αυτά τα οποία συνηθίζουν να λένε. Δεν παρέλαβα το έγγραφο και με αποκάλεσαν ”δολοφόνο” και πως δηλητηριάζω πολίτες με το εμβόλιο. Μου φώναζαν δεν ”περιμέναμε από εσένα Αννα να δηλητηριάζεις παιδιά» περιγράφει η κ. Μαστοράκου.

Στη συνέχεια προσπάθησε να απομακρυνθεί και κατευθύνθηκε προς το πάρκινγκ για να πάρει το αυτοκίνητό της και να φύγει. Αλλά «με ακολούθησαν και άρχισαν να φωνάζουν περισσότερο, με τράβηξαν από το χέρι και συνέχισαν την λεκτική επίθεση προς το μέρος μου. Στην προσπάθειά μου μάλιστα να διαφύγω με το αυτοκίνητό μου συγκρούστηκα με ένα ταξί».

Η κ. Μαστοράκου αναμένεται να προσφύγει σήμερα στον Εισαγγελέα καθώς όπως επισημαίνει:« Δεν μπορούν να αποκαλούν δολοφόνο την αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, είναι απαράδεκτο. Δεν προχώρησα στη διαδικασία του αυτόφωρου διότι δεν υπάρχει λόγος να τους κάνουμε ήρωες. Είναι πολύ βαρύ για τους γιατρούς διότι εκπροσωπώ την ιατρική κοινότητα. Το μήνυμα είναι πολύ βαρύ που περνάει στην κοινωνία. Είναι ασέβεια προς τους γιατρούς και τους επιστήμονες που αυτή τη στιγμή δίνουν μία πολύ δύσκολη μάχη στην πρώτη γραμμή της πανδημίας» καταλήγει η κ. Μαστοράκου η οποία δέχτηκε χθες κύμα συμπαράστασης από τους συναδέλφους της αλλά και απλούς πολίτες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις