ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας διαπίστωσε στην 40η συνεδρίασή του ότι «εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και στα αλιευτικά καταφύγια Αγίας Κυριακής και Μαράθου, όπου βούλιαξαν σκάφη αλιέων…» . Σε σχετική δήλωση προχώρησε ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος.

«Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στην 40η συνεδρίαση εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Νίκα, ο οποίος όχι μόνο αρνήθηκε πως έγιναν ζημιές από την κακοκαιρία τον ημερών 27-30 Νοεμβρίου στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και στο αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθούπολης, αλλά είπε μάλιστα με ένταση απαντώντας στην επερώτησή μας ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο fake news»!!!

Για κακή τύχη όμως του κ. Νίκα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ΟΜΟΦΩΝΑ διαπίστωσε στην 40η συνεδρίασή του ότι «εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και στα αλιευτικά καταφύγια Αγίας Κυριακής και Μαράθου, όπου βούλιαξαν σκάφη αλιέων…»!!!

Μετά την ομόφωνη αυτή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ο κ. Νίκας οφείλει να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος στην απάντηση που μας έδωσε και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Οφείλει επίσης να απαντήσει γιατί με τόση ένταση αρνήθηκε την ύπαρξη ζημιών στα λιμάνια Κυπαρισσίας και Μαράθου.

Παραπλανήθηκε από συνεργάτες του; Είναι θέμα εγωισμού ότι δεν θέλει να παραδεχθεί ότι επί των ημερών του παρουσιάζονται προβλήματα σε έργα; Αρέσκεται να λέει ψέματα; ή έχει σχέση διαπλοκής με την εταιρεία που κατασκευάζει τα έργα; Γιατί εμείς εκτός από αυτές τις τέσσερις εκδοχές άλλη λογική εξήγηση δεν βρίσκουμε.

Βέβαια ο κ. Νίκας είναι ικανός να βγάλει πως είναι άσχετοι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Τριφυλίας, όπως έβγαλε άσχετους και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Πύλου – Νέστορος και τον Δήμαρχο κ. Π. Καρβέλα για τις ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο στην Κορώνη, και να συνεχίσει να επιμένει παρά και αντίθετα με την πραγματικότητα ότι δεν έγιναν ζημιές στα λιμάνια της Τριφυλίας.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του.»

Ενδέχεται ο κ Νίκας να βασίστηκε σε ανακοίνωση - ενημέρωση του Λ/Χ Πύλου στο Λιμενικό Ταμείο Ν. Μεσσηνίας σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν ζημιές: «Κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από το Λ/Χ Πύλου, την ανάδοχο εταιρεία εκτέλεσης έργου στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης, καθώς και τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρόεδρο του Δ.Δ. Μαραθόπολης, σας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρή θαλασσοταραχή) που επικράτησαν στην περιοχή του νομού Μεσσηνίας, από 29-30 Νοεμβρίου 2021. Στην αποφυγή καταστροφών και βυθίσεων σκαφών συνετέλεσε και η απομάκρυνση τους από το καταφύγιο, λόγω του έργου που εκτελείται, μετά από παρέμβαση του ΛΤΝ Μεσσηνίας, με το από 03-06-2021 έγγραφό του προς το Λ/Χ Πύλου και την ενημέρωση των χρηστών του λιμένα με το από 04/06/2021 Δελτίο Τύπου που εξέδωσε».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις