ΝΕΑΠΟΛΗ. Υπογράφηκε από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, η απόφαση χρηματοδότησης (Α.Δ.Α: ΨΞ3Σ46ΜΤΛΡ-ΑΞΕ) για το έργο «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός κτιρίου “ΚΑΡΝΑΓΙΟΥ” Νεάπολης, και επανάχρησή του ως Τουριστικό και Πολιτιστικό Περίπτερο».

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 320.000 €.

Όπως υπογραμμίστηκε, η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μονεμβασίας, εκπόνησαν τη μελέτη του έργου και εξασφάλισαν τις απαραίτητες εγκρίσεις, προκειμένου ο φάκελος να είναι πλήρης για να μπορέσει χρηματοδοτηθεί από το Ε.Π. Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.

Το έργο

Η πράξη αφορά την πλήρη ανακατασκευή και αποπεράτωση του κτιριακού συνόλου του κτιρίου «Καρνάγιο» στο οικόπεδο Λ.Ο.Τ. 06, εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Νεάπολης, προκειμένου να λειτουργήσει ως Τουριστικό και Πολιτιστικό Περίπτερο, στο οποίο θα λαμβάνουν χώρα προβολές, εκθέσεις και διαφημίσεις τουριστικών, ιστορικών και πολιτιστικών προϊόντων της περιοχής των Βοιών, αλλά και πολιτιστικές δράσεις με σκοπό την προβολή του πρωτογενή τομέα, και του τουριστικού αποθέματος της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μονεμβασίας.

Ο Δήμαρχος

«Βασικό κριτήριο των επιλογών κατασκευής του έργου, είναι η αισθητική αναβάθμιση του παραδοσιακού κτιρίου, ως τοπόσημο της περιοχής Βοιών, προσαρμοσμένο στο περιβάλλον, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα κριτήρια βιοκλιματικού σχεδιασμού», ανέφερε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τριχείλης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις