ΣΠΑΡΤΗ. Tην Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, με έναν επίκαιρο συμβολισμό, η Δημοτική Αρχή Σπάρτης ενημέρωσε για το πρόγραμμα αναβάθμισης και επέκτασης του ηλεκτροφωτισμού. Στην συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας έδωσε τον λόγο στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σπύρο Μοιράγια και στο στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας μηχανικό Ευρυσθένη Σταυρόπουλο.

Όπως είπαν, έγινε σημαντική δουλειά σε λίγο χρόνο. Υπήρχαν δύο προτάσεις για τον ηλεκτροφωτισμό, επελέγη η μία και χάρη σε αυτή ο δήμος φωτίζεται. «Η Δημοτική Αρχή έδειξε εμπιστοσύνη στην Τεχνική Υπηρεσία του και το αποτέλεσμα τη δικαίωσε» είπαν χαρακτηριστικά.

Από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν γίνει επιμέρους παρεμβάσεις αλλά η πόλη σε βαθμό 80% βρισκόταν στο σκοτάδι υπογράμμισε ο κ. Μοιράγιας.

Όπως ανέφεραν, σήμερα καμία παρέμβαση δεν έγινε στο κέντρο της πόλης όπου είναι σε εξέλιξη μελέτες κι έργα ανάπλασης. Οι παρεμβάσεις έγιναν και θα συνεχιστούν στον εξωτερικό δακτύλιο, σε οικισμούς, συνοικίες αλλά και χωριά. Καμία παρέμβαση δεν έγινε και σε όποιον δρόμο είναι χαρακτηρισμένος Εθνική Οδός διότι χρειάζεται άλλες αδειοδοτήσεις.

Ήδη έχουν φωτιστεί και έχουν αλλάξει όψη οι οδοί Αρχιδάμου, Όθωνος Αμαλίας, Πλατανιστά, Επισκόπου Βρεσθένης και όσοι καταλήγουν στην Πλατεία Δούκα.

Στο κέντρο της πόλης έγινε αντικατάσταση των φωτιστικών που υπήρχαν με τεχνολογία led. Φωτίστηκαν επίσης το Καστόρι, το Αφισσού, ο Κλαδάς, τα Καλύβια Σοχάς και θα φωτιστούν άμεσα και οι Αμύκλες στα πλαίσια του συγκεκριμένου έργου. Όπου και πάλι δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός οφείλεται στο γεγονός ότι τα φωτιστικά στηρίζονται σε κολώνες της ΔΕΗ με μεγάλες αποστάσεις. Και αυτό το δίκτυο θα αντικατασταθεί με στύλους του Δήμου δεδομένου ότι η ΔΕΗ υπογειοποιεί όλο το δίκτυό της και θα αφαιρέσει τις κολώνες όταν ο δήμος της δώσει το «πράσινο φως». Η συνεργασία Δήμου – ΔΕΔΔΗΕ είναι πολύ καλή.

Από το σύνολο του έργου που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια εξοικονομούνται και πόροι. Με την ολοκλήρωση του τρέχοντος έργου θα εξοικονομηθούν συνολικά στον δήμο 1.000.000 κιλοβατόρες.

Το επόμενο έργο ηλεκτροφωτισμού θα είναι ύψους 650.000€ και θα φωτιστούν η Λάκκα λόγω και της λειτουργίας της νέας γέφυρας, η περιοχή Αγίου Σπυρίδωνα και παλαιών Εργατικών Κατοικιών έως τον κόμβο του Σκλαβενίτη, η πάροδοι γύρω από την Αστυνομία, η πλατεία Ομονοίας, η περιοχή πέριξ της Ευαγγελίστριας (Ευαγγελιστρίας, Μενελάου, Άγιδος, Λυσσάνδρου) η οδός Διοσκούρων, η οδός Ανανίου, η Βρασίδου και η Κύπρου. Επίσης θα φωτιστεί η περιοχή του Β’ Δημοτικού Σχολείου, του Δημοτικού Σταδίου και της οδού Τριακοσίων. Όπως τόνισε ο κ. Μοιράγιας με τον νέο προϋπολογισμό υπάρχει φιλοδοξία να φωτιστεί όλη η πόλη. Εν τω μεταξύ γίνονται αλλαγές σε φωτιστικά σε οικισμούς και χωριά.

Με έμφαση σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ότι ο φωτισμός πλέον δεν είναι ρουσφέτι αλλά σχέδιο με αξιολόγηση και μελέτη. Ο δήμαρχος κ. Δούκας ανέφερε ότι αξιολογείται και η απόδοση των υπαλλήλων και στελεχών του Δήμου και η συνεργασία, όταν υπάρχει διάθεση και ικανότητα, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα όπως στην περίπτωση του Ηλεκτροφωτισμού.

Κατά τη συνέντευξη τον λόγο πήρε και η αντιδήμαρχος Γεωργία Ζαχαράκη εξηγώντας την προσπάθεια που έγινε εν μέσω πανδημίας να διακοσμηθεί ο δήμος για τα Χριστούγεννα με το προσωπικό αποδεκατισμένο λόγω covid-19 και ως αρμόδια κάλεσε κάθε πολίτη που θέλει να επισημάνει ανάγκες για κοινωνική στήριξη και βοήθεια συνδημοτών που έχουν πρόβλημα να μην διστάσει και να τηλεφωνήσει στο 27310 22226 εσωτερικό 123. Σημείωσε επίσης την καλή συνεργασία όλων των αντιδημάρχων στην προσπάθεια παραγωγής έργου.

Σύντομα θα υπάρξει αναφορά – ενημέρωση και για το έργο Open Mall στη Σπάρτη.

Άπαντες οι παρευρισκόμενοι κ.κ. Δούκας, Μοιράγιας, Ζαχαράκη, Κανακάκος, Ράλλης, Σταυρόπουλος, ευχήθηκαν σε δημότες και δημοσιογράφους καλά Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις