ΛΑΚΩΝΙΑ. Με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Γιώργο Βούτσινο, είχε επικοινωνία ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, για το ζήτημα της δημιουργίας των ειδικοτήτων του Βοηθού Νοσηλευτή και των Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Σπάρτης και στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Γυθείου, αντίστοιχα.

Ο κ. Δαβάκης δήλωσε σχετικά:

«Είναι γνωστή σε όλους μας η αναγκαιότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Προ διετίας, μετά από αιτήματα σπουδαστών, είχα ζητήσει να εξετάσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας την προσθήκη της ειδικότητας του Βοηθού Νοσηλευτή για το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Σπάρτης. Τελευταία μάλιστα, υπάρχει και αίτημα από το Ημερήσιο ΕΠΑΛ Γυθείου για την προσθήκη και ειδικότητας Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων εκεί.

Επίσης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, Αγάπιος Οικονομίδης, με ενημέρωσε ότι η Διεύθυνσή του, έχει πρόσφατα προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας τη δημιουργία των δύο αυτών ειδικοτήτων, συνοδεύοντας την πρόταση αυτή από τα σχετικά πρακτικά των αντιστοίχων Δημοτικών Συμβουλίων και τις βεβαιώσεις ότι οι Δήμοι διαθέτουν τα οικονομικά μέσα λειτουργίας των δύο αυτών νέων τμημάτων.

Έχω επικοινωνήσει ήδη με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Γιώργο Βούτσινο, ο οποίος με ενημέρωσε ότι,

«…τον προσεχή Μάρτιο ή Απρίλιο θα έχουμε πλήρη εικόνα των αιτημάτων αυτών και ότι βασικός παράγοντας που θα βαρύνει στη δημιουργία τέτοιων τμημάτων θα είναι η καλή τεκμηρίωση της αναγκαιότητας εκ μέρους των τοπικών φορέων», δηλαδή από τον Δήμο Σπάρτης και τον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Μέχρι τότε, θα προηγηθούν εκ μέρους μου οι κατάλληλες πολιτικές παρεμβάσεις…»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις