ΣΠΑΡΤΗ. Στη Σπάρτη θα βρεθεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Πέμπτη 30/12, όπου θα επισκεφθεί το Γηροκομείο Σπάρτης αλλά θα παραστεί και στα εγκαίνια της Νέας Εισόδου της λακωνικής πρωτεύουσας.

Τα εγκαίνια της Νέας Εσόδου Σπάρτης θα λάβουν χώρα στις 11:00, στην αρχή του έργου - πλησίον της εισόδου του ΚΤΕΛ Λακωνίας.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Παραλλαγή Επαρχιακής Οδού 4 στο Τμήμα «Σπάρτη – Πλατάνα – Σκούρα» που δημιουργεί τη νέα είσοδο της Σπάρτης από τα ανατολικά. Συνδέει την πόλη με την περιοχή ανατολικά του ποταμού Ευρώτα και με την παρακαμπτήρια οδό «Σπάρτη – Σκούρα – Πυρί» καθώς και μέσω της παρακαμπτήριας με τον οδικό άξονα «Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο».

Χρηματοδότηση

Ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 6.233.196€ που έγινε με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκή Ένωσης μέσα από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Το κατασκευάζει η εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Πέτρος Τατούλης

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικά έργα της Π.Ε. Λακωνίας, που φέρει και τη σφραγίδα της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, του Πέτρου Τατούλη.

Βερούτης

Ικανοποιημένος είχε δηλώσει ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θοδωρής Βερούτης, σε πρόσφατη επιθεώρηση του έργου, κυρίως με το γεγονός της κατασκευής πεζοδρομίου καθ‘ όλο το μήκος της οδού, που θα εξυπηρετεί τη διέλευση των πολιτών

«Παραδίδουμε στους πολίτες ένα σημαντικό έργο που θα βελτιώσει την πρόσβαση στην πόλη, αλλά θα μειώσει και τους χρόνους μετάβασης από τη Σπάρτη σε ολόκληρη την ανατολική Λακωνία. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Λακωνίας, που μελετημένα και παρότι δεν υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό, κατάφερε και ενέταξε στο έργο και τη δυνατότητα να διέρχονται τη νέα είσοδο με ασφάλεια και οι πεζοί.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου και επόμενος στόχος μας είναι να φωτίσουμε τη νέα είσοδο με νέο έργο που ήδη μελετάμε, αφού ούτε ο φωτισμός είχε προβλεφθεί στην αρχική μελέτη».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις