ΛΑΚΩΝΙΑ. Συνεδρίασε για πρώτη φορά και μάλιστα «στον Μητροπολιτικό Οίκο», την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης Ευσταθίου, η Διοικούσα Επιτροπή της νεοσυσταθείσας Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Συντζαφίου, Χρυσάφων.

Η Επιτροπή

Ας σημειωθεί πως η Επιτροπή εγκαταστάθηκε από τον Ποιμενάρχη, «…κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, ημέρα της πανηγύρεώς της», όπως αναφέρθηκε.

Καθηκοντολόγιο

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Σεβασμιώτατος όρισε τα επί μέρους καθήκοντα κάθε μέλους της Επιτροπής, ώστε να διευκολυνθεί το έργο της, που αφορά,

  • στη βελτίωση του αμαξιτού δρόμου προς αυτήν,
  • στον καθαρισμό του εσωτερικού της χώρου,
  • στη συντήρηση και την τμηματική αποκατάσταση των ερειπωμένων κτιρίων της, καθώς και
  • στην προβολή του ιστορικού και της ανεκτίμητης προσφοράς της στο Γένος, κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα

  • Κοντός Γεώργιος, πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν Διοικητής του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης, Αντιπρόεδρος.
  • π. Νικόλαος Κωνσταντάκης, Εφημέριος Χρυσάφων, Ταμίας και υπεύθυνος επικοινωνίας με την Υπηρεσία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, για την προώθηση των θεμάτων της Ιεράς Μονής, που άπτονται της αρμοδιότητας της εν λόγω Υπηρεσίας.
  • Παναγάκης Ιωάννης, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρυσάφων, υπεύθυνος για έργα οδοποιίας και αναζήτησης χρηματικών πόρων, από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για τη σύνταξη των σχετικών τεχνικών μελετών και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών.
  • Κουφός Νικόλαος, Εκπαιδευτικός, θεολόγος και συγγραφέας, εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής και υπεύθυνος σύνταξης ενημερωτικών φυλλαδίων με το ιστορικό της Ιεράς Μονής και τη δημοσίευση κάθε εκδήλωσης και δραστηριότητας της Διοικούσας Επιτροπής.
  • Βαρβιτσιώτη Ιωάννα, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσάφων, υπεύθυνη οργάνωσης πολιτιστικών και πνευματικών εκδηλώσεων, στον χώρο της Ιεράς Μονής, με σκοπό την ανάδειξη και προβολή της επαναλειτουργίας της.

Όπως μας μεταφέρθηκε, «….τα μέλη της Επιτροπής, αποδέχθηκαν πρόθυμα τα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν, ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο Ευστάθιο για την εμπιστοσύνη και την τιμητική επιλογή τους, να προσφέρουν στο έργο της αναγέννησης της ιστορικής Ιεράς Μονής του Συντζαφίου και τέλος, υποσχέθηκαν ότι θα εξαντλήσουν τις δυνατότητές τους για την ευόδωση των συλλογικών στόχων της Διοικούσας Επιτροπής».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις