ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Απόλυτη δικαίωση αποτελούν για τον τ. Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τους συνεργάτες του οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης σχετικά με τις διεκδικήσεις και τις οικονομικές απαιτήσεις της ανώνυμης τεχνικής εταιρείας με την επωνυμία «ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ» για το έργο: «Bελτίωση-Κατασκευή της Εθνικής Οδού Κυπαρισσίας-Φιλιατρών-Πύλου, τμήμα Γαργαλιάνοι-Ρωμανός».

Το συγκεκριμένο έργο δημοπρατήθηκε το 2006 από τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες (ΔΕΚΕ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και συνολικά αφορούσαν αποζημιώσεις που ξεπερνούσαν ως διεκδίκηση τα 60.000.000€.

Στις 4.3.2014 καθώς και στις 21.7.2015 η εταιρεία κατέθεσε προσφυγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίες συζητηθήκαν σε δημόσια συνεδρίαση το Μάϊο του 2018 και δημοσιεύθηκαν σε δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριο του Δικαστηρίου στις 24.11.2021.

Με τη δημοσίευση των ανωτέρω αποφάσεων του Β’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης απορρίφθηκαν και οι δύο (2) προσφυγές στο σύνολο τους και δεν επιδικάστηκε οποιοδήποτε ποσό προς αποζημίωση της.

Όπως αναφέρει ο Πέτρος Τατούλης «οι ανωτέρω αποφάσεις δίνουν ηχηρό ράπισμα στους επαγγελματίες ψεύτες και συκοφάντες που προσπαθούσαν προεκλογικά και μετεκλογικά να πείσουν τους πολίτες ότι δήθεν με ευθύνη της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής πληρώθηκαν σταλίες και αποζημιώσεις στη «ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ» για το συγκεκριμένο έργο.

Η απόφαση μας να αναθέσουμε την υπεράσπιση της Περιφέρειας στον έγκριτο Καθηγητή Διοικητικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ.Αθανάσιου Τσιρωνά, έδωσε τη δυνατότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να αναπτύξει σε υψηλό επίπεδο νομικής τεκμηρίωσης τις απόψεις της για την υπεράσπιση του Δημοσίου συμφέροντος.

Η διεκδίκηση των αποζημιώσεων και των σταλιών του συγκεκριμένου έργου χρησιμοποιήθηκε επανειλημμένα από τη νυν Περιφερειακή αρχή και το γνωστό «δεκανίκι» της για να βλάψει και να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψη του τ.Περιφερειάρχη και των συνεργατών του.

Το τείχος του μίσους, της διχόνοιας και της συκοφαντίας που έχτισε ο κ.Νίκας βασιζόμενος σε ψεύδη εναντίον της «Νέας Πελοποννήσου» για να …κλέψει την ψήφο των πολιτών έχει αρχίσει ήδη να γκρεμίζεται. Ο επικεφαλής και τα στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου» άντεξαν όλη την αήθη επίθεση, παίρνοντας δύναμη από τους πολίτες. Η αντίστροφη μέτρηση για την κατάρρευση του κ. Νίκα και της πολιτικής σκευωρίας του έχει ήδη αρχίσει…»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις