ΜΑΝΗ. Το ζήτημα της χαρτογράφησης, εξερεύνησης και εν τέλει αξιοποίησης του σπηλαιοβάραθρου, κοντά στα χωριά Έρημος και Λάκκος της Δυτικής Μάνης, γνωστού και ως «Μαύρη Τρύπα» ή «Βαθύ Μούζι», φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Εντός του σπηλαίου, τα μοναδικά δέντρα της περιοχής»

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «…Η παγιδευμένη υγρασία εντός αυτού και σε συνδυασμό με την ελάχιστη ηλιοφάνεια δημιουργεί τις προϋποθέσεις να αναπτύσσονται τα μοναδικά δέντρα της περιοχής, εντός του σπηλαίου, συνθέτοντας ένα δασύλλιο».

Η ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου

Θέμα: «Αξιοποίηση της “Μαύρης Τρύπας” της Μάνης»

Κυρία Υπουργέ,

Πλησίον των χωριών Έρημος και Λάκκος της Δυτικής Μάνης, εκτείνεται μια απέραντη έρημη έκταση από πέτρες και ποώδη βλάστηση. Το στοιχείο όμως που κάνει ξεχωριστή την περιοχή είναι η ύπαρξη μιας «Μαύρης Τρύπας», διαστάσεων 50 επί 30 μέτρα, ή όπως διαφορετικά στην περιοχή ονομάζεται Βαθύ Μούζι.

Πρόκειται για ένα σπηλαιοβάραθρο, στου οποίου το εσωτερικό δεν ανατέλλει ο ήλιος. Η παγιδευμένη υγρασία εντός αυτού και σε συνδυασμό με την ελάχιστη ηλιοφάνεια, δημιουργεί τις προϋποθέσεις να αναπτύσσονται τα μοναδικά δέντρα της περιοχής εντός του σπηλαίου συνθέτοντας ένα δασύλλιο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

  • Προτίθεστε να μας ενημερώσετε εάν το εσωτερικό του εν λόγω σπηλαιοβάραθρου χαρτογραφήθηκε και εν γένει ερευνήθηκε κι αν ναι, ποια σημαντικά στοιχεία έχει αποκαλύψει;
  • Δύνασθε, δια των ενεργειών σας, κατά κάποιον τρόπο να αξιοποιηθεί, ώστε να γίνει προσβάσιμο στο ευρύ κοινό;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις