ΣΠΑΡΤΗ. Τη βαθύτατη θλίψη τους για τον αδόκητο χαμό της αρχαιολόγου Αιμιλίας Μπακούρου εξέφρασαν, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφέρει:

«Η Αιμιλία Μπακούρου υπήρξε μία ακάματη δημόσια λειτουργός. Κατά την πολύχρονη υπηρεσία της στο Υπουργείο Πολιτισμού, προώθησε την ανασκαφική έρευνα, αλλά και τη συντήρηση και αποκατάσταση δεκάδων βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων. Φρόντισε την οργάνωση και διαχείριση σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, τη δημιουργία τοπικών εργαστηρίων συντήρησης, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μουσειακών εκθέσεων.

Συνετέλεσε αποφασιστικά στην οργάνωση της ενιαίας Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

Διακεκριμένη επιστήμονας, η Αιμιλία Μπακούρου έχαιρε του σεβασμού και της εκτίμησης των συναδέλφων της. Ο δυναμισμός, η αφοσίωση, η ψύχραιμη ματιά και η αντικειμενική προσέγγιση των πραγμάτων συνιστούν την παρακαταθήκη της για το έμψυχο δυναμικό, όχι μόνο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, στην οποία με υπέρμετρο ζήλο υπηρέτησε, όσο και της ευρύτερης αρχαιολογικής οικογένειας.

Το έργο της αποτελεί παρακαταθήκη για τους νεότερους συναδέλφους. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους της

Ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, τονίζει:

«Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για την απώλεια της επί σειρά ετών Εφόρου της 5ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λακωνίας, Αιμιλίας Μπακούρου, μιας εξαιρετικά καταρτισμένης επιστήμονα και σπουδαίας αρχαιολόγου.

Η Αιμιλία Μπακούρου άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην επιστήμη, την αρχαιολογία αλλά και στη γνώση και ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, κυρίως του Μυστρά, αφήνοντας πίσω της μια αξιόλογη παρακαταθήκη.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους οικείους της.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις