ΛΑΚΩΝΙΑ. Πλήρως ικανοποιημένος και δικαιωμένος, εμφανίστηκε ο Νεοκλής Κρητικός, από την ανακοίνωση της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για ένταξη 6 βουνών στις ΠΑΔ (περιοχές άνευ δρόμων).

Στις περιοχές αυτές, όπως προ μηνός είχε ενημερώσει ο κ. Κρητικός εντάσσεται και ο Ταΰγετoς από τα 432 μ. υψόμετρο και πάνω και σε μία έκταση 143 τ.χλμ.

Είχε δηλώσει και παλαιότερα ο κ. Κρητικός:

«Στόχος μας είναι να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον και η βιοποικιλότητα του Ταϋγέτου και να μπορέσουμε να κληρονομήσουμε το φυσικό πλούτο ανέγγιχτο στις επόμενες γενιές.

Επίσης όπως ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη ρύθμιση απαγορεύονται στα “απάτητα βουνά”, η ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ανεμογεννήτριες). Προς αυτήν την κατεύθυνση έχω ήδη προτείνει στο Υπουργείο την ένταξη και άλλων περιοχών της Λακωνίας, οι οποίες έχουν ιδιαίτερο πολιτιστικό, ιστορικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον».

Και συνεχίζει ο κ. Κρητικός:

«Με την απόφαση του Υπουργείο, η Ελλάδα γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία προβαίνει σε ένα τέτοιο αυστηρό πλαίσιο προστασίας ορεινών της όγκων. Φαίνεται στην πράξη ότι ταυτόχρονα και προστατεύουμε το περιβάλλον και αξιοποιούμε τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις