ΣΠΑΡΤΗ. Αγωνιώδης είναι η προσπάθεια του δήμου Σπάρτης ώστε η πόλη να μην γεμίσει και πάλι σκουπίδια από υπερχειλισμένους κάδους. Αυτό που έχει συμβεί μπορεί να φαίνεται καθυστέρηση μιας τυπικής διαδικασίας αλλά επιφέρει μεγάλο πρόβλημα στην πόλη.

Αν δεν υπήρχε κρύο και πανδημία η αντίδραση θα ήταν πολύ μεγάλη. Ποιος είναι ο λόγος που υποβαθμίζεται η καθημερινότητα στην πόλη;

Ο δήμος Σπάρτης υπέγραψε σύμβαση με τον Δήμο Ήλιδας στην Ηλεία προκειμένου σε αδειοδοτημένο χώρο θα μεταφέρει για λίγες εβδομάδες τα σκουπίδια του έως ότου λειτουργήσει το εργοστάσιο στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας. Όμως, άργησαν να πέσουν οι υπογραφές του δήμου Ήλιδας με τον εργολάβο που θα διαχειρίζεται τα σκουπίδια στην Ήλιδα με αποτέλεσμα ο δήμος Σπάρτης να μην μπορεί να τα μεταφέρει αλλά ούτε να κάνει χρήση στον ΧΑΔΑ Αφισού όπου γίνονται εργασίες ανάπλασης του. Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress «έπεσαν» οι υπογραφές κι ενδέχεται μέχρι το Σάββατο να ξεκινήσει η αποκομιδή από τη Σπάρτη. Όμως όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν υπάρχει περίπτωση πριν από μια εβδομάδα να καθαρίσουν οι δρόμοι και οι κάδοι στη Σπάρτη γιατί ο όγκος είναι μεγάλος και η μεταφορά δεν είναι τόσο απλή υπόθεση.

Μια άλλη διάσταση που προκύπτει από την όποια διαχείριση των απορριμμάτων είναι ότι η Σπάρτη πλέον παράγει σύμμικτο σκουπίδι σε μεγάλο ποσοστό και όχι ανακυκλωμένα απόβλητα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις