ΛΑΚΩΝΙΑ. Σε κοινή σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Αθήνα, στις 18/1, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ/ΠΦΥ, ΠΟΣΕΥΠ/ΠΦΥ), συναποφάσισαν,

  • την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία, την Τετάρτη, 26 του Γενάρη του 2022,

«…για την ανάδειξη των προβλημάτων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, εξαιτίας των πολιτικών που ασκεί η Κυβέρνηση»..

Διευκολυντική Στάση Εργασίας

Προκειμένου οι εργαζόμενοι του Δημοσίου να διευκολυνθούν στο να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν στις πόλεις τους από τα Νομαρχιακά Τμήματά της, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει για την Περιφέρεια, διευκολυντική Στάση Εργασίας, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου

Συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας (12:00) και πορεία

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας και θα ακολουθήσει πορεία.

Η ανακοίνωση

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας βρίσκονται στα χέρια μας, είναι δική μας υπόθεση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μαζί με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας, σας καλούν αν πάρετε μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν την Ημέρα της Πανελλαδικής Δράσης για την υγεία, στις 26 του Γενάρη σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας για να αναδείξουμε τα προβλήματα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και να διεκδικήσουμε:

  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.
  • Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Άμεση επάνοδο στην εργασία τους, όλων των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Καμία απόλυση υγειονομικού.

Από 1 Σεπτεμβρίου, μετά την επιβολή, δια νόμου, της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, οι μη εμβολιασθέντες υγειονομικοί του Νομoύ Λακωνίας, παραμένουν σε επ` αόριστον αναστολή εργασίας με στέρηση μισθού και ασφάλισης.

Είναι οι ίδιοι που επί 18 μήνες βρεθήκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό, αγωνίστηκαν, ενίοτε με ανεπαρκή μέσα προστασίας και διαφύλαξαν επιτυχώς την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών.

Είναι επίσης οι ίδιοι που μετά από αρκετά χρόνια, για τους περισσότερους, προσφοράς στην μάχη έναντι και άλλων «πανδημικών» νοσημάτων (καρδιαγγειακά, καρκίνοι κι άλλα), ανταμείβονται από την πολιτεία με αυτό το ιδιαίτερα σκληρό, άδικο και μη αναλογικό μέτρο και σε βάρος του ΕΣΥ.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση, στις 12:00, στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις