ΛΑΚΩΝΙΑ. Σε περαιτέρω ενημέρωση για τους κατοίκους της Λακωνίας οι οποίοι έως τώρα δεν έχουν απογραφεί, προχώρησε Υπηρεσία Στατιστικής Λακωνίας.

  • Μείωση πληθυσμού στη Λακωνία – Απώλεια βουλευτικής έδρας

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως, σύμφωνα και με τα πρώτα στοιχεία της εφετινής απογραφής, η Λακωνία φαίνεται να ανήκει στην ομάδα των περιφερειακών ενοτήτων που καταγράφουν σημαντική μείωση πληθυσμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις χρηματοδοτήσεις που θα μπορεί να διεκδικεί από την Κεντρική Κυβέρνηση.

Επιπλέον, θα απολέσει βουλευτική έδρα (λόγω της μείωσης του πληθυσμού της) και συγκεκριμένα θα χάσει 1 από τις 3 έδρες που διαθέτει τώρα.

Οι κάτοικοι της Λακωνίας μπορούν να απογραφούν ως εξής:

Α. Ηλεκτρονική Απογραφή / Αυτοαπογραφή

Μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα

ή μέσω αναζήτησης Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021 - Gov.gr

Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι απαραίτητος ο μοναδικός «Κωδικός Απογραφής» της κατοικίας/νοικοκυριού σας . Εάν δεν έχετε τον κωδικό, παρακαλούμε στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση sparti@statistics.gr

  1. Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα

Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

  • Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
  • Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:

Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

ή

Ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

  • Αν δεν έχει περάσει ακόμη ο απογραφέας, τηλεφωνήστε στα 27310-26245,27310-89197,27310-82245. Σε περίπτωση που τα τηλέφωνα δεν απαντούν, παρακαλούμε να επιμείνετε, διότι όταν είναι κατειλημμένη η γραμμή, δείχνει σαν να καλεί κανονικά.
  • Αν ο απογραφέας έχει περάσει και δεν σας βρήκε, επικοινωνήστε μαζί του στο τηλέφωνο που σας έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο (έχετε τη δυνατότητα να απογραφείτε και τηλεφωνικά) ή καλέστε στα τηλέφωνα: 27310-26245,27310-89197,27310-82245. ή στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση sparti@statistics.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Η απογραφή καθορίζει το μέλλον του Νομού μας για τα επόμενα 10 χρόνια - Απογραφόμαστε στον τόπο που ζούμε - Όλοι μετράμε

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις