ΠΑΤΡΑ. Συναγερμός σήμανε στην Πάτρα, όταν σε προγραμματισμένο έλεγχο τον τρίτο κατά σειρά κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου 2022, που πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ στο Άσυλο Ανιάτων, εντοπίστηκαν 12 ακόμα κρούσματα μεταξύ των φιλοξενούμενων.

Σύμφωνα με το tempo24.news όσοι εργαζόμενοι εξετάστηκαν βρέθηκαν αρνητικοί. Οι περιθαλπόμενοι που είναι θετικοί, είναι όλοι εμβολιασμένοι, ενώ είτε παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα, είτε είναι ελαφρώς ασυμπτωματικοί.

Τα δώδεκα άτομα που βρέθηκαν θετικά, φιλοξενούνται στον τρίτο και τέταρτο όροφο του Ιδρύματος, έχουν απομονωθεί από το υπόλοιπο κτήριο και έχουν τεθεί σε αυστηρή καραντίνα, ενώ ελέγχονται συνεχώς για την κατάσταση τους. Παράλληλα, το προσωπικό του ιδρύματος είναι σε επαγρύπνηση, ώστε εάν υπάρξει οποιαδήποτε μεταβολή της κατάστασης της υγείας τους να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο και την Κυριακή διεκομίσθησαν στα νοσοκομεία 10 περιθαλπόμενοι θετικοί στον covid 19, οι οποίοι και νοσηλεύονται.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του Ιανουαρίου δεν επιτρέπεται το επισκεπτήριο στο Ίδρυμα, σε εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ ακόμα και οι στενοί συνεργάτες υποβάλλονται σε μοριακό έλεγχο προκειμένου να εισέλθουν στο Ίδρυμα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις