ΣΠΑΡΤΗ. Να συμμετάσχουν σε εθελοντική δενδροφύτευση, στον υπό αποκατάσταση χώρο του Χ.Α.Δ.Α. Αφυσσού, καλούν τους δημότες και τις δημότισσες ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, και οι Κοινότητες Αφυσσού και Χρυσάφων.

Πότε αυτά;

Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 από τις 10:30 το πρωί, υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών του Δήμου.

Να φέρω κι ένα δικό μου δεντράκι;

Η πρωτοβουλία συντονίζεται από την ΑΜΚΕ «The Tribe in Action», με την ευγενική χορηγία της «CocoMat» και του Κέντρου Ιατρικής Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Παλλάδιον», με έδρα την Τρίπολη, και «συνάδει με τις αποφάσεις των αρμοδίων συλλογικών οργάνων του Δήμου».

Μπορούν όμως, όλες και όλοι, συνδημότισσες και συνδημότες, να φέρουν και να φυτέψουν ένα δέντρο δικής τους επιλογής!

800 δέντρα

Στο πεδίο θα φυτευτούν συνολικά 800 δέντρα μεταξύ των οποίων αχλαδιές, βανίλιες, δαμασκηνιές, κορομηλιές, συκιές, βερικοκιές, αμυγδαλιές και ροδιές.

Όπως έγινε γνωστό, έχει προηγηθεί χαρτογράφηση του χώρου του Χ.Α.Δ.Α. από τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Πρασίνου, Χρήστο Κανακάκο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αφυσσού, Μανώλη Φριντζήλα και την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου

Ξινάρι διαθέτεις; Φέρε! Σκαλιστήρι μην ξεχάσεις

«Για την υλοποίηση της δράσης, ο Δήμος Σπάρτης θα διαθέσει αριθμό σκαπτικών εργαλείων. Παρακαλούνται ωστόσο οι συμμετέχοντες, αν έχουν τη δυνατότητα, για λόγους επάρκειας, να φέρουν και οι ίδιοι τυχόν σκαπτικά εργαλεία που διαθέτουν.

Η φύτευση νέων δέντρων αποτελεί βασικό πυλώνα στις προσπάθειες του Δήμου Σπάρτης έναντι της κλιματικής αλλαγής, ενώ σηματοδοτεί και την έναρξη της αποκατάστασης του Χ.Α.Δ.Α. Αφυσσού, στην οποία ο Δήμος θα προσπαθήσει να συνδράμει με κάθε μέσο.

Θα είναι μια ανάσα για την περιοχή του πρώην Χ.Α.Δ.Α. και για τους κατοίκους της», αναφέρουν από τον Δήμο Σπάρτης.

Δούκας

Ο Πέτρος Δούκας τόνισε πως, «Οι προσπάθειές μας για περισσότερους και μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου, για ουσιαστική ανακύκλωση και για έναν καθαρό και πράσινο δήμο, θα συνεχιστούν με πολύ όρεξη και επιμονή και με τη δική σας βοήθεια».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις