ΛΑΚΩΝΙΑ. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας πραγματοποίησαν, την Τρίτη 1/2, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Σπάρτης.

Με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας

Σε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας εκφράστηκε εκτός των άλλων, «…η αγανάκτηση και οργή για τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου, στη συζήτηση για αγροτικά ζητήματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Δευτέρα 31 του Γενάρη».

«Ένα ευρώ το λιόδεντρο»…

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

«Ένα ευρώ το λιόδεντρο αν πληρώσουν οι ελαιοπαραγωγοί, να τα 330 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις».

«Λαγός» ο Λυκουρέντζος

Όπως επισημαίνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι, «Είναι πρόκληση για τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους από την κυβέρνηση, με τέτοιες ανακοινώσεις από “λαγούς” να ανοίγει το δρόμο για παραπέρα ιδιωτικοποίηση τις ασφάλισης και αποζημίωσης της παραγωγής μας, όταν είμαστε χρεωμένοι στους γεωπόνους στα βενζινάδικα, στον ΕΦΚΑ.

Το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί κάνοντας την καλλιέργεια απαγορευτική, οι τιμές παραγωγού είναι εξευτελιστικές, είμαστε απροστάτευτοι από το κράτος, χάνεται η παραγωγή και το εισόδημά μας από τα καιρικά φαινόμενα όταν πληρώνουμε ήδη υπέρογκα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει κλπ.

Ο κ. Λυκουρέντζος υπηρετεί την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που με όχημα την Κοινή Αγροτική Πολιτική μας εξοντώνει για χάρη των μονοπωλίων και των μεγαλεμπόρων.»

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Σπάρτης καλούν όλους τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους του νομού «σε έναν ανυποχώρητο αγώνα, αγώνα για την επιβίωσή μας».

Μαχητική υποδοχή Λιβανού

Έτσι, ετοιμάζονται να υποδεχτούν μαχητικά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την Πέμπτη 3 Φλεβάρη, στη Σκάλα, πρωτεύουσα του Δήμου Ευρώτα.

  • Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 το πρωί, στην Πλατεία Πηγών, στη Σκάλα.

Τι διεκδικούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι:

«Το δίκιο θα κριθεί στον δρόμο αγωνιστικά και συντονισμένα σε συντονισμό περιφερειακό και πανελλαδικό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα!

Διεκδικούμε:

  • Να αποζημιωθούν όλοι όσοι επλήγησαν από τον παγετό και την πυρκαγιά στο 100% της πραγματικής ζημιάς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα διασφαλίζουν το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικό εισόδημα να μπορούμε να ζήσουμε της οικογένειες μας, με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τον λαό.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ , με κρατική χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% την πραγματική ζημιά.
  • Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και μείωση στο 50% στο Αγροτικό ρεύμα.
  • Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.
  • Επιδότηση στις ζωοτροφές και στα λιπάσματα.
  • Αρδευτικά έργα, για να μην χάνονται εκατομμύρια κυβικά νερό στην θάλασσα.
  • Να σταματήσει τώρα η εγκατάσταση του σκουπιδοεργοστασίου στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις