ΠΑΤΡΑ. Δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της η Μαρία Χούγια, μητέρα ενός 27χρονου ασθενή με νεφρική ανεπάρκεια σε τελικό στάδιο. Την ημέρα των γενεθλίων του γιου της, Κωνσταντίνου, στις 31 Ιανουαρίου του έκανε δώρο το ένα της νεφρό.

Λίγες ώρες πριν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, μίλησε αποκλειστικά στο Live News για το δώρο ζωής που έκανες στο γιο της.

Εδώ και 10 χρόνια, ο Κωνσταντίνος έκανε αιμοκάθαρση μέχρι που η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και κρίθηκε αναγκαία η μεταμόσχευση.

Η μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη, πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών με άριστη επιτυχία, καθώς μητέρα και γιος χαίρουν άκρας υγείας.

Η μεταμόσχευση έγινε λαπαροσκοπικά από τον εξειδικευμένο καθηγητή Νικόλα Κάρυδη με την πιο υπερσύχρονη μέθοδο.

Ο καθηγητής κ. Κάρυδης επέστρεψε στην Ελλάδα ύστερα από μια λαμπρή πορεία στο εξωτερικό και πάλι έδωσε πνοή στο πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων από ζωντανούς δότες.

Η Μαρία Χούγια που έδωσε ζωή για δεύτερη φορά στο παιδί της, στέλνει μήνυμα υπέρ των μεταμοσχεύσεων, ενώ όποιος επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να απευθυνθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις