ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν οι ορειβάτες που αγνοούνταν από το βράδυ του Σαββάτου στα Καλάβρυτα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι άνδρες έχουν βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις τους, ενώ οι δύο εκ των τριών εντοπίστηκαν από ιδιώτη.

Στην περιοχή των ερευνών νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, είχε βρεθεί αντικείμενο που μοιάζει με κράνος αναρρίχησης και οι ομάδες εστίασαν τις έρευνες σε αυτό το σημείο, το οποίο είναι δύσβατο και κοντά στα ύδατα της Στυγός.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Οι τρεις άνδρες, όπως γνωστοποιεί το kalavrytanews.com, είναι ηλικίας 50 έως 55 ετών και έμπειροι στη χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία. Ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «μαυρολίμνης».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς τον αριθμό επικοινωνίας που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει απάντηση.

Τότε, το προσωπικό του Κέντρου άρχισε την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ. Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων, ενώ τις πρωινές ώρες έφτασε κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από Πάτρα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις