ΠΑΤΡΑ. Τεράστιο είναι το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με 43 φοιτητές να έχουν δεχτεί επίθεση, και ορισμένοι, μάλιστα, από αυτούς να μεταφέρονται στο νοσοκομείο. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων, Αλεξάνδρα Δημοπούλου.

Για μία ακόμα φορά σε χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών σημειώθηκε επίθεση αδέσποτων σκύλων, με το θέμα να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Η σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων, Αλεξάνδρα Δημοπούλου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι εθελοντές βοηθούν στο έργο του δήμου. Το τελευταίο 4μηνο το φαινόμενο έχει αυξηθεί ειδικά στο σημείο μεταξύ του Πανεπιστημίου και του νοσοκομείου. Το πρόβλημα είναι κοινό. Για τον χώρο του Πανεπιστημίου έχουν περισυλλεχθεί 24-25 ζώα, τα οποία έχουν λάβει την περίθαλψη που πρέπει και έχουν στειρωθεί. Χωρίς στείρωση παραμένουν μόνο δύο. Υπάρχει συνεργασία μεταξύ του δήμου και του Πανεπιστημίου. Δεν είναι δυνατό, ωστόσο, να ελεχθούν όλα τα ζώα».

«Τα σκυλιά είναι πολύ επιθετικά. Πολλές φορές έχει τύχει να πάω να πέσω, προκειμένου να αποφύγω την επίθεση. Έχουμε απευθυνθεί στο δήμο αλλά το πρόβλημα δεν έχει λυθεί», σχολίασε ο κ. Παναγιώτης Βαλεντίνος, κάτοικος της πόλης.

«Με τα κονδύλια που δίνονται για τα κυνοκομεία, το πρόβλημα δεν λύνεται. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία. Ο δήμος έχει πρωταρχικό σκοπό να περισυλλέξει τα καινούρια ζώα που είναι πρόσφατα εγκαταλελειμμένα προκειμένου να δοθούν για υιοθεσία», συμπλήρωσε η κ. Δημοπούλου.

Για το ζήτημα πρόκειται να παρέμβει ο Εισαγγελέας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις