ΛΑΚΩΝΙΑ. Αποδίδει, καθώς φαίνεται, καρπούς, η συνεργασία του βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Κρητικού με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για την εύρεση λύσης στο ιδιοκτησιακό πρόβλημα του Λάγιου.

  • Συνάντηση των συναρμοδίων εμπλεκόμενων φορέων

Η συνεχής προσπάθεια των τελευταίων μηνών, η νομική στοιχειοθέτηση και η πολιτική βούληση πιάνει τόπο. Την προσεχή εβδομάδα με πρωτοβουλία του Παναγιώτη Πικραμμένου, Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και εξαίρετου νομικού συγκαλείται συνάντηση των αρμοδίων εμπλεκομένων υφυπουργών, του Γενικού Διευθυντή του Κτηματολογίου και του εγκρίτου νομικού, Φιλίππου Δωρή, ο οποίος έχει γνωμοδοτήσει για το ιδιοκτησιακό ζήτημα του Λάγιου Λακωνίας, με σκοπό τη συζήτηση επί συγκεκριμένης πρότασης για την επίλυση του ζητήματος, το οποίο ταλαιπωρεί εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Στη συνάντηση την οποία έχει συγκαλέσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θα συμμετάσχουν πέραν του ιδίου, οι:

  1. Θοδωρής Λιβάνιος, Υφυπουργός Ειδικών Ψηφιακών Έργων και Κτηματολογίου
  2. Απόστολος Βεσυρόπουλος, Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας
  3. Γιώργος Στύλιος, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  4. Στέφανος Κοτσιώλης, Γενικός Διευθυντής Κτηματολογίου
  5. Φίλιππος Δωρής, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής, ΕΚΠΑ, πρώην νομικός σύμβουλος του Κτηματολογίου.

Ο Νεοκ. Κρητικός δήλωσε για την επικείμενη συνάντηση:

«Ήμουν αισιόδοξος από την πρώτη μας συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ότι θα αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία για το ιδιοκτησιακό ζήτημα του Λάγιου. Με την τελευταία εξέλιξη είμαι βέβαιος για το αποτέλεσμα της συνάντησης. Θέλω να ευχαριστήσω, δημοσίως, τον κ. Πικραμμένο για τις ενέργειές του και την εν γένει συνεργασία.

Δίνει ελπίδα σε πολλούς συμπολίτες μας. Στη συνάντηση θα παρουσιαστεί συγκεκριμένη πρόταση και για την περιοχή Αφανιά-Κρεβατά την οποία επεξεργάστηκαν νομικοί σύμβουλοι-συνεργάτες μου, προκειμένου να αποτελέσει μέρος επικείμενου νομοσχεδίου. Προχωράμε μαζί!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις