ΣΠΑΡΤΗ. Όπως έγινε γνωστό, αρμοδίως, ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας είχε συνάντηση εργασίας την Πέμπτη 10/2, με τους Σπαρτιάτες Δρομείς, «προκειμένου να διευθετήσουν όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με την διεξαγωγή του αγώνα “Sparta City Ultra”» που θα πραγματοποιηθεί τo Σαββατοκύριακο 19 – 20/2/2022.

Info

«Η σειρά αγώνων δρόμου “Sparta City Ultra” περιλαμβάνει αγωνίσματα 6,12 και 24 ωρών και διοργανώνεται για πρώτη φορά μέσα στον αστικό ιστό της πόλης της Σπάρτης από τους “Σπαρτιάτες Δρομείς”, με την υποστήριξη του Δήμου Σπάρτης και του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σπάρτης.

Και τα 3 αγωνίσματα διέπονται από τους διεθνείς κανονισμούς που ισχύουν σε αγώνες εντός κλειστού στίβου, και ισχύουν οι διεθνείς κανονισμοί της IAU (International AssociationUltrarunners).

Μάλιστα, στα πλαίσια της προσπάθειας να καθιερωθεί το «Sparta City Ultra» ως Διεθνής Αγώνας και να προσελκύσει Elite Αθλητές, οι διοργανωτές έχουν αιτηθεί τη χορήγηση Bronze Labelling από την IAU.

Το “Sparta City Ultra” δίνει την ευκαιρία σε πολίτες να συμμετέχουν ως εθελοντές στον αγώνα στηρίζοντας την διοργάνωση που συμβάλλει στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στοn δήμο και να ζήσουν από κοντά το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε βρείτε όλες τις πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα που θα συμβάλει σημαντικά στην κοινή προσπάθεια για την εξωστρέφεια του Δήμου μας: https://spartanrunners.gr/sparta-city-ultra/

Το “Sparta City Ultra” αποτελεί ένα σημαντικό βήμα του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής, ώστε να αναδειχθεί η Σπάρτη ως Παγκόσμιο Κέντρου Υπαίθριου Αθλητισμού και Αγώνων Υπεραντοχής , σε συνέχεια του σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας τον περασμένο Νοέμβριο.»

  • Αεροδρόμιο Σπάρτης στο Λευκόχωμα

Σύμφωνα με τα νεώτερα, «συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση τελικής συμφωνίας μεταξύ Δήμου Σπάρτης και Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας».

Τονίζουν από τον Δήμο:

«Η επαναλειτουργία του αεροδρομίου είναι θέμα πολύ υψηλής προτεραιότητας για τη δημοτική αρχή. Μας ενδιαφέρει άμεσα η άμεση επαναλειτουργία του Αεροδρομίου Σπάρτης ως Πεδίου Πτήσεων / community-type airport (Αερολέσχη, Σχολές πιλότων, χρήση για εμπορικές ταχυμεταφορές, πτήσεις αεροταξί, προσγειώσεις charter μικρών αεροσκαφών, κλπ.), ανάλογα και με την ένταση της ζήτησης.

Είναι κρίμα ένα τέτοιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο των Ελλήνων φορολογουμένων να παραμένει σε αχρηστία για τόσες δεκαετίες ενώ θα μπορούσε και επιβάλλεται να συμβάλλει άμεσα στην ανάπτυξη, όχι μόνον του Δήμου μας, αλλά και όλης της Λακωνίας.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις