ΛΑΚΩΝΙΑ. Με κύρια θέματα την ανάγκη επανεξέτασης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), του φράγματος της Κελεφίνας και την επίσπευση της διαδικασίας έγκρισης της ΜΠΕ του ΤΟΕΒ Τρινάσου, συναντήθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη, στο περιθώριο της Επιτροπής στη Βουλή για τη Νέα Αλιευτικής πολιτικής περιόδου 2021-2027.

Επιστολή

Ο Νεοκ. Κρητικός ενεχείρισε την επιστολή των Δημαρά και Καλαβρυτινού, οι οποίοι εκπροσωπούν τις κοινότητες και τους φορείς του πρώην Δήμου Οινούντος και της κας Κανελλοπούλου, εκ μέρους του Ινστιτούτου Σπάρτης.

  • Στην επιστολή γίνεται σαφής αναφορά για την ανάγκη πρόβλεψης άρδευσης και των ορεινών περιοχών άνω των 400 μέτρων υψόμετρο, στις οποίες η άντληση νερού γίνεται από γεωτρήσεις 250 μ. έως 500 μ., οι οποίες βρίσκονται ανατολικά του ποταμού Ευρώτα.
  • Επίσης έθεσε το ζήτημα, που περιγράφεται στην επιστολή, της πενιχρής όπως εκτιμούν ποσότητας νερού που θα παροχετευθεί για την υδροδότηση των οικισμών και άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Ο κ. Παπαγιαννίδης δεσμεύθηκε να επανεξετάσει τη ΜΠΕ.

ΤΟΕΒ Τρινάσου

Σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον ΤΟΕΒ Τρινάσου, ο Παπαγιαννίδης ανέφερε ότι «αναμένουμε την έγκρισή της από τη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Ο κ. Κρητικός επικοινώνησε με τον αρμόδιο υφυπουργό Νίκο Ταγαρά και μετέφερε το αίτημά του για επίσπευση της διαδικασίας, «…μιας και φαίνεται ότι η προτεραιότητά της έχει μετακυλιστεί ύστερα από 4 - 6 μήνες».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις