ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στη τελική έγκριση της απευθείας στήριξης των παραγωγών ξερών σύκων με κονδύλια συνολικού ύψους 2 εκ. ευρώ προχώρησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, σε συνέχεια της πρόσφατης έγκρισης του προγράμματος ενισχύσεων που δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μια σειρά αγροτικών προϊόντων που καλλιεργούνται στην πατρίδα μας.

Η εν λόγω ενίσχυση αφορά στην ανάγκη στήριξης των παραγωγών ξερών σύκων λόγω της τρέχουσας έξαρσης της νόσου Covid-19, δεδομένου ότι τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας έχουν επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την παραγωγική δραστηριότητα πολλών αγροτών, αλλά και τη λειτουργία πολλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών του κλάδου. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, η ενίσχυση θεωρείται δικαιολογημένη εφόσον εφαρμόζεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα και έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την έξαρση της νόσου.

Μέσα από τη συγκεκριμένη ενίσχυση η οποία αναμένεται να δοθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, επιτυγχάνεται η άμεση ανακούφιση πολλών παραγωγών ξερών σύκων από τις επιπτώσεις της πανδημίας και την οικονομική ύφεση και ζημιά που έχουν προκαλέσει τα μέτρα για την ανάσχεσή της. Ταυτόχρονα δίνεται μια σημαντική ανάσα για το επόμενο διάστημα, ώστε όλοι οι παραγωγοί, οι συνεταιριστικοί φορείς και οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να παραμείνουν προσηλωμένοι στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, τα οποία ως γνωστόν αποτελούν μερικούς από τους καλύτερους πρεσβευτές, τόσο στις εγχώριες αγορές όσο και στις αγορές του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις