ΠΑΤΡΑ. Έντονα ενοχλημένη εμφανίζεται η μητέρα των τριών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα μετά τα σχόλια και τις διαρροές που γίνονται για την υπόθεση οι οποίες υποχρέωσαν την ΕΛΑΣ να εκδώσει ανακοίνωση για το πώς χειρίζεται τις έρευνες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος η μητέρα των τριών κοριτσιών αντέδρασε έντονα με αφορμή κυρίως σχόλιο δικαστικού λειτουργού τα προηγούμενα 24ωρα ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε «απρόσεκτους χειρισμούς» από τις αρχές στην Αθήνα σε άλλες υποθέσεις.

«Γιατί είπε ότι στην περίπτωση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έκαναν λάθη; Αφού τον συνέλαβαν τον Μπάμπη τελικά… Δεν ξέρω τι να πω; Ψάχνουν.. .ντε και καλά για δολοφόνο, όσοι γράφουν και σχολιάζουν» δήλωσε η μητέρα των τριών κοριτσιών στην εφημερίδα Πελοπόννησος.

Στην ίδια εφημερίδα την Κυριακή δικαστικός λειτουργός είχε αναφέρει απευθυνόμενος στην ΕΛΑΣ «σταματήστε τις διαρροές, βγάλτε την υπόθεση, ειδάλλως να στείλετε τη δικογραφία πίσω στην Πάτρα για να την αναθέσει αλλού η Εισαγγελία. Δεν πρέπει να ξεχνάτε τους χειρισμούς, το πόσο απρόσεκτοι ήταν στην υπόθεση δολοφονίας της Καρολάιν. Να είστε λοιπόν πιο προσεκτικοί. Επικεντρωθείτε στο έργο σας, χωρίς διαρροές και υπηρέτηση επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων».

Όλο αυτό το κλίμα υποχρέωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να εκδώσει ανακοίνωση για την υπόθεση του θανάτου των τριών αδελφών στην Πάτρα στην οποία αναφέρει «η Ελληνική Αστυνομία με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό διερευνά την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, ύστερα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Διευκρινίζεται ότι όσα αναφέρονται σε ΜΜΕ για την εξέλιξη των ερευνών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες».

Πάτρα: «Κλειδί» οι καταθέσεις γιατρών και ιατροδικαστών

Τις «σκηνές αρχαίας τραγωδίας», όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου μετέφερε τη μικρή Ιριδα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας και διαπιστώθηκε ότι το παιδί ήταν νεκρό, θα περιγράψουν στις καταθέσεις τους γιατροί και νοσηλευτές, που είδαν την μικρή, η οποία όπως απεδείχθη από τη νεκροψία, πέθανε από την νόσο «αγενεσία φλεβοκόμβου».

Την ημέρα που πέθανε το μωρό, η μητέρα των τριών παιδιών ήταν μόνη στο σπίτι, χωρίς τον σύζυγό της και είχε πάει για να τη βοηθήσει η αδελφή της. Το μωρό ξύπνησε στις 17.30 το απόγευμα και αφού το τάισε η μαμά του βρεφική κρέμα, έκατσαν μαζί με τη θεία του, στον καναπέ. Το μωρό δεν γκρίνιαζε, δεν έδειχνε να το απασχολεί κάτι και ήταν ευδιάθετο.

Στις 11.30 το πρωί της επόμενης μέρας, η μητέρα ζήτησε από την αδελφή της να πάει να ξυπνήσει το μωρό, για να το ταΐσουν και να το πάνε βόλτα. Η θεία μπήκε στο δωμάτιο και πλησίασε την παιδική κούνια. Το παιδί ήταν ξεσκέπαστο, στην κορυφή της κούνιας, με το σωματάκι του να είναι σχεδόν κάθετο στο στρώμα. Η θεία έπιασε το χέρι και διαπίστωσε πως ήταν παγωμένο. Ενστικτωδώς έπιασε το στήθος του και κατάλαβε ότι δεν ανασαίνει. Αμεσα το σήκωσε και είδε πως τα χειλάκια του μωρού ήταν μελανιασμένα. Η θεία σε κατάσταση «σοκ» φωνάζει την αδερφή της για βοήθεια. Η μητέρα της μικρής Ιριδας μέχρι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην κουζίνα ανυποψίαστη για την τραγωδία, καθώς πίστευε ότι το αγγελούδι της, με ένα μικρό διάλειμμα, κοιμόταν από το προηγούμενο βράδυ.

Το ασθενοφόρο έφτασε σχεδόν αμέσως, σε περίπου 5 λεπτά. Στο μεταξύ η μητέρα και η θεία συνέχιζαν τις μαλάξεις στο νεογέννητο κοριτσάκι, χωρίς όμως αυτό να επανέρχεται. Στο Καραμανδάνειο όπου μεταφέρθηκε, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Τραγικός ο πατέρας του παιδιού. Εφθασε στο Καραμανδάνειο και στην κυριολεξία είχε πέσει στο πάτωμα. Σφάδαζε ο πρώην εύζωνας και τερματοφύλακας. Μάλιστα το νοσηλευτικό προσωπικό υπέστη επίσης «σοκ» βλέποντας έναν άνδρα 2 μέτρα να είναι τόσο άσχημα. Δικαιολογημένα αφού είχε ήδη χάσει τη Μαλένα του. Η μητέρα προσπαθούσε από τη μία να κατανοήσει τι είχε συμβεί με την κόρη της και από την άλλη να σταθεί στο πλευρό του συζύγου της.

Το νέο του θανάτου του δεύτερου παιδιού διαδόθηκε πολύ γρήγορα και σκέπασε με πένθος όλη την Πάτρα. Και πού να ήξεραν τότε πως, ένα μήνα μετά, η 9χρονη Τζωρτζίνα θα νοσηλευόταν στο ίδιο Νοσοκομείο Παίδων, θα πάθαινε καρδιακή ανακοπή, θα μεταφερόταν στη ΜΕΘ Παίδων και θα πέθαινε τελικά στην Αθήνα, στα τέλη Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις