Γράφει ο Μανώλης Αντωνάκος

Η πρόσφατη έγκριση χρηματοδότησης με το ποσό των 4.750.000 ευρώ, για τη κατασκευή της νέας γέφυρας στη Σκάλα Λακωνίας από τη Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί μια θετική εξέλιξη, παρά τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις για τη χάραξη της.

Αν δηλαδή θα έπρεπε να χαραχτεί παράλληλα με την υπάρχουσα σιδερένια γέφυρα η εάν θα έπρεπε να «βγαίνει» πιο κάτω προς το Βλαχιώτη, αποφεύγοντας το στενό δρόμο στην έξοδο της από Σκάλα προς Βλαχιώτη.

Είναι βέβαιο ωστόσο πως θα δημιουργηθεί αίσθημα ασφάλειας για τους διερχόμενους οδηγούς και επιβάτες και θα βοηθήσει την τοπική κυκλοφορία. Αρκεί να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και να μη χρειαστούν 4 με 5 χρόνια για να υλοποιηθεί αυτό το έργο.

Η μεγάλη όμως παρέμβαση που δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο, είναι η σωστή χάραξη της ευρείας παράκαμψης Σκάλας Βλαχιώτη. Ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάπτυξη της Νοτιοανατολικής Λακωνίας.

Το έργο αυτό η Περιφέρεια και το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να το αντιμετωπίσουν με τη δέουσα σοβαρότητα και με βάση το μέλλον και όχι με μικρό σκοπιμότητες.

Όλες οι μεγάλες παρεμβάσεις προϋποθέτουν ανοιχτό ορίζοντα σκέψης.

Η παράκαμψη του Γυθείου που εξυπηρετεί ολόκληρη τη Μάνη ας αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα στους διοικούντες κάθε επιπέδου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις