ΣΚΑΛΑ. Έντονος προβληματισμός υπάρχει εξ αιτίας της προσπάθειας επαναλειτουργίας του Ιδιωτικού ΚΤΕΟ στη Σκάλα Λακωνίας. Ο προβληματισμός στην κοινωνία και την αγορά είναι εύλογος αφού οι πληροφορίες κάνουν λόγω για προβλήματα που δεν καθιστούν νόμιμη και ασφαλή την λειτουργία του, υπάρχει δε υπό εξέταση αίτηση αναστολής και έως ότου εκδοθεί απόφαση, η λειτουργία του δεν μπορεί να επαναληφθεί σύμφωνα και με το σκεπτικό του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης.

Έτσι ενώ η ασφάλεια των πολιτών που κινούνται είτε εντός είτε εκτός των εγκαταστάσεων του ΚΤΕΟ στη Σκάλα είναι ένα θέμα που (πρέπει να) διερευνάται, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, με υπογραφή του Προϊσταμένου Συγκοινωνιών κ. Δήμου Ηλιόπουλου, βεβαιώνει ως νόμιμη - άρα και ως ασφαλή (;) - τη λειτουργία του ΚΤΕΟ «Φοίβος».

Ωστόσο στις 14 Φεβρουαρίου το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης εκδίδει Προσωρινή Διαταγή με την οποία διατάσσει την αναστολή εκτελέσεως της Βεβαίωσης Νόμιμης Λειτουργίας του Ιδιωτικού ΚΤΕΟ «Φοίβος» έως ότου εκδοθεί απόφαση του Συμβουλίου σε αίτηση αναστολής που έχει ασκήσει η Α.Ε. «Ι. ΚΤΕΟ Λακωνίας – Αρκαδίας».

Η πρόεδρος Εφετών Γεωργία Σακαρέλλου ενημερώνει αρμοδίως ώστε να ισχύσει η αναστολή της βεβαίωσης νόμιμης λειτουργίας που εξέδωσε η αρμόδια διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΕ «Ι. ΚΤΕΟ Λακωνίας – Αρκαδίας» πρόκειται να στραφεί νομικά κατά παντός υπευθύνου ακόμα και κατά του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Λακωνίας κ. Δ. Ηλιόπουλου. Διερωτάται μάλιστα εκπρόσωπος της ΑΕ «Ι. ΚΤΕΟ Λακωνίας – Αρκαδίας» γιατί συνεχίζεται η λειτουργία του ΚΤΕΟ στη Σκάλα ακόμα και μετά την έκδοση σαφέστατης Διαταγής και ποιος τελικά είναι αυτός που αναλαμβάνει την ευθύνη σε περίπτωση οποιασδήποτε συνέπειας από τη λειτουργία του, τόσο σε ότι αφορά στην τήρηση της νομιμότητας, στη διαμόρφωση συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού όσο και στην ασφάλεια των πολιτών.

Αλήθεια είναι ότι αυτό που προέχει πέρα και πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια των πολιτών και η τήρηση της νομιμότητας που προφανώς διασφαλίζεται προσωρινά με την Διαταγή να ανασταλεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα προκύπτει από την, εξεταζόμενη πλέον, και με Α.Π. 400966/3.12.2021, βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις