ΑΡΕΟΠΟΛΗ. Το μέγα ζήτημα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στα έργα εξωραϊσμού και ανάπλασης των Σπηλαίων Διρού και τον συνακόλουθο κίνδυνο απένταξης της Δράσης από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, ανέδειξε ο πρόεδρος τής Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή, τη Δευτέρα 21/2.

Ζητά απλοποίηση της γραφειοκρατικής διαδικασίας και αποφασιστική αποτελμάτωση των έργων.

  • Η ερώτηση

Θέμα: «Εξωραϊσμός και ανάπλαση Σπηλαίων Διρού Λακωνίας»

Κυρία, κύριοι Υπουργοί,

Στα Σπήλαια Διρού, τον μοναδικό αυτοτελή προορισμό και γνωστό παγκοσμίως, εκτελείται σημαντικό έργο παρεμβάσεων προϋπολογισμού 8,5 εκ. €, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, το οποίο αφορά τον εξωραϊσμό, την ανάπλαση, την οργάνωση, τη λειτουργικότητα και την προστασία αυτού του μνημείου της φύσης.

Ωστόσο, το έργο αυτό, λόγω γραφειοκρατικής ακαμψίας, έχει τελματωθεί με κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπο ακόμα και με την απένταξή του. Οι πολίτες της Λακωνίας και ιδιαιτέρως της Αρεόπολης θεωρούν ότι είναι η χρυσή ευκαιρία για ένα μνημείο από τα λίγα στον κόσμο να εξωραϊστεί και να αναπλαστεί, δεδομένου ότι τα χρονοδιαγράμματα στα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι αυστηρά.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  • Προτίθεστε όπως συνεχιστούν οι παρεμβατικές εργασίες εξωραϊσμού και ανάπλασης, απλοποιώντας τη γραφειοκρατική διαδικασία και αποτελματώνοντάς την στα Σπήλαια Διρού Λακωνίας, ώστε οι εργασίες σε αυτά να μην εκφύγουν των αυστηρών προβλεπομένων χρονοδιαγραμμάτων;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις