ΛΑΚΩΝΙΑ. Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στη Λακωνία για τον βυθισμένο αρχαίο οικισμό, στο Παυλοπέτρι -στο πλαίσιο του έργου «INHERIT», του προγράμματος «INTERREG MED»- αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Άννα Καλογεροπούλου με στελέχη του έργου και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο επικεφαλής εταίρος του έργου «INHERIT» (Στρατηγικές βιώσιμου τουρισμού για τη συντήρηση και αξιοποίηση της παράκτιας και θαλάσσιας φυσικής κληρονομιάς της Μεσογείου), στο οποίο μετέχουν συνολικά 15 εταίροι -και άλλοι 3 υποστηρικτικοί- από 10 χώρες της Μεσογείου.

Επιπλέον:

«Στο πλαίσιο του έργου -οι δράσεις του οποίου δεν θα αφορούν μόνον στον αρχαιολογικό χώρο αλλά διασφαλίζουν και ενισχύουν την αειφόρο διαχείριση του μνημείου - θα διοργανωθούν στη Λακωνία, έως τα τέλη του ερχόμενου Απριλίου, farm trips ευρωπαϊκών εταίρων του πρόγραμματος “INTERREG MED” καθώς και δημοσιογράφων.

Προβλέπεται επίσης σήμανση του μνημείου και υποθαλάσσιοι διάδρομοι – σημαδούρες που θα οδηγούν σε αυτό, ενώ θα παραχθεί και σχετικό video προβολής και ανάδειξης του βυθισμένου αρχαίου οικισμού κ.α.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις