ΣΠΑΡΤΗ. Εκατόν πενήντα χρόνια ανελλιπούς λειτουργίας συμπληρώνει φέτος το 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης (πρώην Γυμνάσιο Αρρένων), με ανεκτίμητη προσφορά στην εκπαιδευτικά δρώμενα της λακωνικής πρωτεύουσας, γεγονός που το αναδεικνύει ως το αρχαιότερο σχολείο του νομού. Για το σκοπό αυτό, θα πραγματοποιηθεί επετειακή εκδήλωση, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Στ. Αργειτάκος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος κ. Μ. Τζωρτζάκης, η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Αικ. Χριστοπούλου και η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης κ. Γεωργία Κυριακοπούλου.

Ομιλίες θα εκφωνήσουν ο κ. Δημήτριος Κατσαφάνας, φιλόλογος και τέως διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης, ο απόφοιτος του σχολείου Παναγιώτης Χαλκιάς και η προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. - Αρχείων Λακωνία κα Πέπη Γαβαλά.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα Γ.Α.Κ. - Αρχεία Λακωνίας, με έκθεση αρχειακού υλικού «1862-1863, Πρώτος Χρόνος Λειτουργίας του Γυμνασίου Αρρένων Σπάρτης». Τέλος, την εκδήλωση θα πλαισιώσουν χορωδία και παραδοσιακοί χοροί, ενώ θα προβληθεί βίντεο.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και τη Β/θμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου.