ΕΛΛΑΔΑ. Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί με παρέμβασή του το λαό να συνεχίσει στο δρόμο του αγώνα ενάντια στο αιματοκύλισμα του ουκρανικού λαού, «ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΡΩΣΙΑΣ, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στο πολεμικό σφαγείο».

Όπως σημειώνει το γραφείο τύπου του ΚΚΕ(μ-λ) «μετά από τις πετυχημένες πανελλαδικές διαδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στη φονική μηχανή του ΝΑΤΟ, μετά από τις μαζικές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα το διήμερο 25-26 Φλεβάρη ενάντια στο πόλεμο που ξέσπασε στην Ουκρανία, το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό να διαδηλώσει μαζικά την Τρίτη 1 Μάρτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που διοργανώνουν αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες.

Η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας ήδη έχει κοστίσει εκατοντάδες ζωές στο έδαφος της Ουκρανίας. Ο λαός της πληρώνει ακριβά τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας και την πρόθεση της άρχουσας τάξης της Ουκρανίας μέσω της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου να ενταχθεί πλήρως στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για περικύκλωση-περίσφιξη της Ρωσίας. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες ήδη συρρέουν στα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας. Ο κίνδυνος για ευρύτερη ανάφλεξη στην Ευρώπη έρχεται όλο και πιο κοντά.

Η ντόπια άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση της ΝΔ, πέρα από τη μετατροπή της χώρας μας σε βάση εξόρμησης των αμερικανονατοϊκών φονιάδων, σπεύδει να στείλει πολεμικό εξοπλισμό στο Κίεβο, μπλέκοντας ακόμη πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, και εκθέτοντας το λαό σε ανυπολόγιστους κινδύνους. Παράλληλα, έχει ήδη δρομολογηθεί προς επικύρωση απ' τη Βουλή η νέα Συμφωνία για τις Αμερικανικές Βάσεις.

Ο λαός μας καλείται να βάλει τη δική του σφραγίδα του στις πολιτικές εξελίξεις. Να βροντοφωνάξει την αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Να καταδικάσει πλατιά και μαζικά τα αντιδραστικά ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΡΩΣΙΑΣ. Να συμβάλει στο δυνάμωμα του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας και παγκόσμια. Να ενώσει τη φωνή του με τις φωνές των λαών που ήδη έχουν ξεσηκωθεί ενάντια σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ! ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ - ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

ΕΞΩ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ - ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ - ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ - ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις