ΛΑΚΩΝΙΑ. Η ανάγκη στελέχωσης των Πρωτοδικείων - Ειρηνοδικείων της Λακωνίας τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Νεοκλή Κρητικού με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, την Παρασκευή 25/2.

Ο κ. Κρητικός έθεσε δύο ζητήματα στον υπουργό:

1. Την ανάγκη στελέχωσης των πρωτοδικείων με δικαστικούς υπαλλήλους, καθώς:

  • Το Ειρηνοδικείο Επιδαύρου Λιμηράς είναι κλειστό από τον Νοέμβριο του 2020 μετά την συνταξιοδότηση της μοναδικής γραμματέα και ανοίγει μόνο μία φορά την εβδομάδα, εκ περιτροπής από υπαλλήλους του Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου Σπάρτης.
  • Από το Ειρηνοδικείο Σπάρτης θα αποχωρήσουν άμεσα 2 γραμματείς άρα θα λειτουργεί μόνο με το 50% των υπαλλήλων.
  • Τον Μάρτιο του 2022 θα συνταξιοδοτηθεί 1 γραμματέας του Πρωτοδικείου Σπάρτης και μέσα στο τρέχον έτος υπάρχει ενδεχόμενη αποχώρηση ενός υπαλλήλου, άρα θα λειτουργεί μόνο με το 50% των υπαλλήλων.

2. Την εφαρμογή ψηφιακής πύλης για τα Πρωτοδικεία, στο πρότυπο του Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά σε συνεργασία με τον Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πρόγραμμα της Ψηφιακής Μετάβασης του Δημοσίου.

Ανέφερε ο Νεοκ. Κρητικός:

«…Ο υπουργός γνωρίζει πλήρως το πρόβλημα στελέχωσης των Πρωτοδικείων - Ειρηνοδικείων σε όλη την Επικράτεια και προς τούτο θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, ενδεχομένως και προ του καλοκαιριού, για να λυθεί άμεσα το πολύ σημαντικό για τη λειτουργία τους πρόβλημα.

Για το αίτημα για εφαρμογή ψηφιακής πύλης, όπου για παράδειγμα θα υπάρχει ηλεκτρονικό πινάκιο, και οι πολίτες και οι δικηγόροι δε θα ταλαιπωρούνται πλέον με την υποχρέωση της διά ζώσης παρακολούθησης της πορείας του πινακίου, ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι τα επόμενα δύο έτη δρομολογείται η ψηφιακή μετάβαση των Πρωτοδικείων.

Είναι μια απόφαση ειλημμένη και θα γίνει πράξη σύντομα.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις