ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. Ένα ακόμη μεγάλο έργο της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, η αντικατάσταση τμημάτων και επέκταση δικτύων ύδρευσης οικισμών του Δήμου, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό 2.250.967 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση που υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, πρόκειται για ένα νέο δίκτυο αγωγών συνολικού μήκους 42 χιλιομέτρων περίπου που θα αντικαταστήσει πεπαλαιωμένους αγωγούς και αγωγούς αμιάντου, περιλαμβάνοντας συντήρηση δεξαμενών – υδατόπυργων όπου απαιτείται, καθώς επίσης φρεάτια και άλλα συνοδευτικά έργα. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των δημοτών, το οποίο προγραμματίστηκε, σχεδιάστηκε και υποβλήθηκε χάρη στις υπερπροσπάθειες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, παρά την υποστελέχωση και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν.

Με το έργο αυτό θα δοθεί λύση στο μείζον πρόβλημα της ποιότητας νερού που αντιμετωπίζουν χιλιάδες δημότες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και σε προβλήματα βλαβών που τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα συχνά. Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει εντός εξαμήνου από την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

Άθλος χρηματοδοτήσεων 14,6 εκ. ευρώ

Σε δηλώσεις του για το έργο, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, αναφέρει:

«Για πάρα πολλά χρόνια χιλιάδες δημότες μας στερούνται ποιοτικού πόσιμου νερού, εξαιτίας της παλαιότητας των δικτύων ύδρευσης. Η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, με την υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, μελέτησε και υπέβαλε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” πρόταση χρηματοδότησης του έργου αντικατάστασης των παλαιών αυτών αγωγών. Η ένταξη του έργου και η εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 2.250.967 ευρώ μας γεμίζει ικανοποίηση και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα για την υπογραφή της σχετικής απόφασης.

Η χρηματοδότηση αυτή έρχεται να προστεθεί σε ένα σύνολο πιστώσεων από το συγκεκριμένο πρόγραμμα για το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας που ξεπερνά τα 14,6 εκ. ευρώ, από τα 17,5 εκ ευρώ που έχει αιτηθεί ο Δήμος. Αυτή η επίδοση, για έναν μικρό Δήμο όπως ο δικός μας, μέσα στην πανδημία, στις γενικότερες δυσκολίες χρηματοδότησης που υπάρχουν αλλά και με ανοιχτά τα τεράστια προβλήματα που διαχειριζόμαστε λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, νομίζω ότι αποτελεί πραγματικό άθλο. Θα προσπαθούμε πάντα να εξασφαλίζουμε για τους δημότες μας έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους, κόντρα στις δυσκολίες που εμφανίζονται».

Μαζί με το έργο αυτό, τα έργα που έχουν εντάξει μέχρι τώρα ο Δήμος και η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας στο «Αντώνης Τρίτσης», είναι τα εξής:

• Αποχέτευση λυμάτων οικισμών Πελοπίου – Πλατάνου – Φλόκα του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού και σύνδεση με βιολογικό καθαρισμό -Β΄ φάση (3.464.000 εκ.)

• Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Βιολογικού Καθαρισμού (4.997.000 εκ.)

• Ανάπτυξη της Υπαίθρου – αγροτική οδοποιία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (3.961.138 εκ.)

• Αντικατάσταση τμημάτων και επέκταση δικτύων ύδρευσης οικισμών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (2.250.967 εκ.).

Περιορισμός βλαβών

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας, δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα έργο τεράστιας σημασίας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής χιλιάδων κατοίκων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς θα διασφαλίσει ποιοτικό νερό χωρίς ρυπογόνες και επιβλαβείς για την υγεία ουσίες που προέρχονται από την παλαιότητα των αγωγών αμιάντου. Ταυτόχρονα, το νέο δίκτυο θα περιορίσει τις απώλειες νερού λόγω συχνών βλαβών των παλαιών αγωγών, συμβάλλοντας τόσο στην καλύτερη ροή του νερού όσο και στην απρόσκοπτη λειτουργία των αντλητικών συγκροτημάτων».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις