ΛΑΚΩΝΙΑ. Σπάνια εκφράζει δημόσιο λόγο. Αυτή τη φορά δεν χρειάζεται να εξηγήσει γιατί σπάει την σιωπή του. Ο πρώην Νομάρχης Λακωνίας Κώστας Φούρκας αποδίδει οφειλόμενη, όπως αναφέρει, τιμή στην αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου.

«Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, αποχαιρέτησε την προηγούμενη Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 τη Λάκαινα πολιτικό Μαριέττα Γιαννάκου.

Σε μία επίδειξη σπάνιας κομματικής ομοθυμίας συμφώνησαν όλοι για τον ευγενή χαρακτήρα της, την αξιοπρεπή παρουσία της και την ανιδιοτελή προσφορά της σε όποια δημόσια θέση και αξίωμα υπηρέτησε στη μακρόχρονη διαδρομή της. Άλλωστε, η πολιτική της πορεία και η αψεγάδιαστη συμπεριφορά της δεν άφησαν περιθώριο για διαφορετική αντιμετώπιση.

Η παρέμβασή μου όμως δεν έχει να κάνει με την πολιτική έκφραση ενσήμων. Έχει την απλή, ταπεινή και ειλικρινή μου ανάγκη να αποδώσω σαν Λάκωνας πολίτης το Παλλακωνικό οφειλόμενο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στην αγαπημένη μας Μαριέττα.

Ως Νομάρχης Λακωνίας είχα τη χαρά, την τύχη και κυρίως την τιμή να συνεργαστώ μαζί της κατά το διάστημα της θητείας της ως Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ελλάδας. Τι να πρωτοθυμηθώ ;;; Τη Νοσηλευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την πόλη της Σπάρτης, το Πανεπιστημιακό Κτίριο Σπάρτης, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σπάρτης, το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στο Μυστρά, τη μετεξέλιξη του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Μυστρά για τις ανάγκες του Ινστιτούτου, τη χρηματοδότηση για την αποπεράτωση της Μαθητικής Εστίας Σπάρτης με 9.000.000,00 ευρώ, τον μηδενισμό των μακροχρόνιων αιτημάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας ;;;

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι προσέδωσε τιμή στον τόπο καταγωγής της από τα πεπραγμένα και την συμπεριφορά της με οδηγούν υποκλινόμενο ενώπιον της σορού της ευγνωμόνως και υπερήφανα να αναφωνήσω από τα βάθη της καρδιάς μου «Σε ευχαριστώ Μαριέττα! Ας είναι η μνήμη σου αιώνια και το τελευταίο σου ταξίδι γαλήνιο».»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις