ΣΠΑΡΤΗ. Σε απολογισμό δράσεων για το δίμηνο Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2022, προχώρησε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Δίαυλος».

Έτσι,

  • Διαδικτυακή ομιλία ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης στους γονείς και εκπαιδευτικούς των μαθητών του Γυμνασίου Ξηροκαμπίου

«Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λακωνίας “Δίαυλος” σε συνεργασία με την Δ/ντρια του Γυμνασίου Ξηροκαμπίου κ. Βασιλείου Αγγελική πραγματοποίησε μια διαδικτυακή ομιλία ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης στους γονείς και εκπαιδευτικούς των μαθητών του Γυμνασίου μέσω της πλατφόρμας webex, με τίτλο: “Επικοινωνία και Συνεργασία Σχολείου και Οικογένειας”.

Η παρουσίαση υλοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και ομιλήτρια ήταν η κ. Γκουντούνα Ασπασία– Κοινωνική Λειτουργός & Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου.

Ευχαριστούμε θερμά την Δ/ντρια του Γυμνασίου Ξηροκαμπίου για την πρόσκληση και φιλοξενία καθώς και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που συμμετείχαν στην διαδικτυακή αυτή εκδήλωση.»

  • Βιωματικό σεμινάριο στους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Βλαχιώτη στις εξαρτησιογόνες ουσίες

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το επιμορφωτικό, βιωματικό σεμινάριο στις εξαρτησιογόνες ουσίες για την εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού πρόληψης “Ξέρω τι ζητάω”, συνολικής διάρκειας 16 ωρών, που διοργανώθηκε από την Διευθύντρια του Γυμνασίου Βλαχιώτη, κα Μαρία-Σταμάτα Κορμπάκη, φιλόλογο ΜΑ, στο πλαίσιο της Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ν. Λακωνίας «Δίαυλος». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 27, 28 Ιανουαρίου και 1, 3 Φεβρουαρίου 2022, με εισηγήτριες τα επιστημονικά στελέχη Ιωάννα Παπαδοπούλου – Ψυχολόγος MSc και την Κατερίνα Καργάκου – Κοινωνική Λειτουργός MSc, PhD.»

  • Βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών «Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού»

«Στο πλαίσιο των επιμορφώσεων των εκπαιδευτικών, ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό τετραήμερο βιωματικό σεμινάριο “Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού", διάρκειας 16 ωρών, κατόπιν συνεργασίας με τους Διευθυντές του 2ου Λυκείου, 2ου και 3ου Γυμνασίου Σπάρτης. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου ήταν 17, 18, 25 Φεβρουαρίου & 1 Μαρτίου και ώρες 17:00 - 21:00. Εισηγήτριες ήταν τα επιστημονικά στελέχη Ιωάννα Παπαδοπούλου – Ψυχολόγος MSc και Κατερίνα Καργάκου – Κοινωνική Λειτουργός MSc, PhD.»

  • Εποπτικές συναντήσεις με το επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης “Δίαυλος” και του ΚΕΔΑΣΥ Π.Ε. Λακωνίας, κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκαν 11 εποπτικές – ανατροφοδοτικές συναντήσεις των στελεχών του ΚΕΔΑΣΥ και των ΕΔΥ με την κα. Παπαδοπούλου Ιωάννα – Ψυχολόγο MSc, για την εφαρμογή των υλικών – προγραμμάτων “Δεξιότητες για παιδιά Δημοτικού”, “Το σχολείο που ονειρεύομαι”, “Κάπνισμα; Όχι εμείς!” και “Προάγοντας τη συνεργασία και δημιουργώντας δεσμούς” που εφαρμόζονται στο 2ο, 7ο, 3ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, Δημοτικό Σχολείο Ξηροκαμπίου, Σκούρας, Γκοριτσάς, Κάμπου Βοιών, Νεαπόλεως, Μαγούλας, στο 12ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης και στο 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης

  • Ομάδα Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας

«Σε συνέχεια της άψογης συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης με το Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας και τη Διευθύντρια κα Θάλεια Λαμπρινού, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο διαδικτυακή ομάδα γονέων με εβδομαδιαίες συναντήσεις, υπεύθυνη της οποίας είναι η κα Παπαδοπούλου Ιωάννα – Ψυχολόγο MSc».

  • Βιωματικές παρεμβάσεις σε μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης

«Αναγνωρίζοντας αφενός την ανάγκη θωράκισης της ψυχικής ανθεκτικότητας των μαθητών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και αφετέρου την αναγκαιότητα επεξεργασίας θεμάτων που αφορούν στη μοναδικότητα, στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του ανθρώπου από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, στο ρόλο της παρέας στην ζωή του εφήβου, στα συναισθήματα, στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης κλπ., το 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης “Δίαυλος”, ξεκίνησε παρεμβάσεις με την εφαρμογή του εγκεκριμένου Παιδαγωγικού Υλικού Αγωγής Υγείας “Συζητήσεις Εφήβων”. Η δράση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και αφορά παρέμβαση σε πέντε τμήματα με πέντε δίωρες συναντήσεις στο καθένα (σύνολο ωρών 50) . Υπεύθυνο επιστημονικό στέλεχος της δράσης είναι η κα Καργάκου Κατερίνα – Κοινωνική Λειτουργός MSc, PhD.»