ΣΠΑΡΤΗ. «Αγαπητέ Βασίλη, ήδη από σήμερα τα χαράματα άρχισαν οι “εκκαθαριστικές” επιχειρήσεις, με στόχο η Πόλη μας και τα χωριά να λάμπουν», ανέφερε ο Πέτρος Δούκας στην απαντητική του επιστολή προς τον Βασίλη Τσαρούχα, πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης ο οποίος και προηγουμένως ζητούσε αρμοδίως και … υπευθύνως να ενημερωθεί για το,

  • «…ποιος/ ποιοι ευθύνονται για την κατάσταση αυτή», αλλά και το,
  • «…πότε θα λυθεί το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων, με ποιον τρόπο και με ποιες ενέργειες καθώς και ποιος/ ποιοι είναι οι αρμόδιοι για το θέμα αυτό πλέον»

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, επιπλέον, δίνει ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης.

  • «Η μη λειτουργία της Μονάδας στη Σκάλα (παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις των αρμοδίων Αρχών),
  • οι μεγάλες καθυστερήσεις στην λειτουργία της μονάδας στην Παλαιόχουνη (παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις των αρμοδίων Αρχών),
  • οι μεγάλες καθυστερήσεις στις υπογραφές και στην ανάρτηση στο ΦΕΚ διαφόρων Αποφάσεων,
  • οι καθυστερήσεις στην υπογραφή της Συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και της Μονάδας στην Τριανταφυλλιά,

ήταν αυτά που προκάλεσαν τη συσσώρευση των απορριμμάτων αυτές τις ημέρες στο Δήμο μας, παρά τις τεράστιες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και των Υπηρεσιών μας καθαριότητας», υποστηρίζει ο Πέτρος Δούκας.

«Αγαπητέ Βασίλη,

Όπως γνωρίζεις, η καθαριότητα της Πόλης είναι πρώτιστο μέλημα της Δημοτικής μας Αρχής!

Ήδη από σήμερα τα χαράματα άρχισαν οι “εκκαθαριστικές” επιχειρήσεις, με στόχο η Πόλη μας και τα χωριά να λάμπουν!

Όπως επίσης γνωρίζεις, κατά τις 30.11.2021, ομάδα “γνωστών” περιοίκων της Κοινότητας Αφυσσού, χωρίς να σκοτίζεται καθόλου για τις συνέπειες (και γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε κανένας έτοιμος- νόμιμα αδειοδοτημένος χώρος νόμιμα διαθέσιμος για να μεταφερθούν τα σκουπίδια μας), απέκλεισε τον ΧΑΔΑ στην Κοινότητα Αφυσσού, και μάλιστα προέβη στην άσκηση μηνύσεων ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Σπάρτης, εναντίον εμένα προσωπικά, αιρετών, και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και, έτσι, με εισαγγελική εντολή ο ΧΑΔΑ έκλεισε!

Επαναλαμβάνω, ο ΧΑΔΑ έκλεισε χωρίς να υπάρχει καμία εναλλακτική νόμιμα αδειοδοτημένη μονάδα εν λειτουργία στη περιοχή μας που να μπορούσε να υποδεχθεί τα δικά μας σκουπίδια!

Και όμως, πριν το οριστικό κλείσιμο του ΧΑΔΑ Αφυσσού, ο Δήμος Σπάρτης, είχε αποσπάσει έγκαιρα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας την έγκριση κήρυξης του Δήμου Σπάρτης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Όμως, όλες οι σχετικές διαδικασίες ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρες και πολύ πέρα από τις δυνατότητες του Δήμου Σπάρτης να τις επιταχύνει!

Η μη λειτουργία της Μονάδας στη Σκάλα (παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις των αρμοδίων Αρχών), οι μεγάλες καθυστερήσεις στην λειτουργία της μονάδας στην Παλαιόχουνη (παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις των αρμοδίων Αρχών), οι μεγάλες καθυστερήσεις στις υπογραφές και στην ανάρτηση στο ΦΕΚ διαφόρων Αποφάσεων, οι καθυστερήσεις στην υπογραφή της Συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και της Μονάδας στην Τριανταφυλλιά, ήταν αυτά που προκάλεσαν τη συσσώρευση των απορριμμάτων αυτές τις ημέρες στο Δήμο μας, παρά τις τεράστιες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και των Υπηρεσιών μας καθαριότητας.

Ήδη έχουν φορτωθεί πάνω 250 τόνοι σκουπιδιών και η προσπάθεια θα συνεχισθεί για να φτάσουμε εκεί που πρέπει να φτάσουμε!

Με κάθε εκτίμηση προς όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης.»

  • Η επιστολή του Βασίλη Τσαρούχα, προέδρου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης:

«Με Λύπη μας έχουμε διαπιστώσει, για μια ακόμα φορά, ότι τις τελευταίες ημέρες δεν έχει πραγματοποιηθεί αποκομιδή απορριμμάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου , γεγονός που αποτελεί μεγάλο και σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Αντιλαμβανόμενοι την αδυναμία επίλυσης του προβλήματος, προσπαθήσαμε να μειώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας τα απορριφθέντα από τα καταστήματά μας απορρίμματα, κάτι που ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι ανέφικτο.

Αρχικά θα θέλαμε να ενημερωθούμε και επίσημα, πέρα από τα όσα διαβάζουμε στα Τοπικά Μ.Μ.Ε. και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, για το ποιος/ ποιοι ευθύνονται για την κατάσταση αυτή, η οποία πέρα από τα προβλήματα που δημιουργεί στην καθημερινότητα καταστημάτων και πολιτών, αποτελεί και αιτία δυσφήμισης της πόλης μας.

Επιπροσθέτως θα θέλαμε να ενημερωθούμε για το πότε θα λυθεί το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις