ΣΚΑΛΑ. Από την Πέμπτη 17/3 έως και την Πέμπτη 31/3, θα πραγματοποιούνται οι αιτήσεις ζημιάς από παγετό στην παραγωγή πορτοκαλιών ποικιλίας Βαλέντσια, για όλες τις κοινότητες του Δήμου Ευρώτα.

Βαλέντσια και μόνο…

Υπενθυμίζεται πως η υποβολή των δηλώσεων ζημιάς αφορά

«καθώς τα υπόλοιπα είδη που ζημιώθηκαν έχουν ήδη δηλωθεί σε προηγούμενες ημερομηνίες».

Διευκρινίσεις

Διευκρινίζεται ότι τα πορτοκάλια ποικιλίας Βαλέντσια στις Κοινότητες Γλυκόβρυσης, Αγίου Ιωάννη, Γουβών και Απιδιάς που δηλώθηκαν για ζημιές από το χαλάζι της 1/2/2022 δεν θα ξαναδηλωθούν στην αναγγελία του παγετού.

Οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές σε ποσοστό ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ 20% της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ που περίμεναν να συγκομίσουν, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ μόνο κατόπιν ραντεβού, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Δικαιολογητικά

  1. Δήλωση καλλιέργειας ΕΛΓΑ 2021 (αίτηση ενιαίας ενίσχυσης έτους 2021).
  2. Αστυνομική ταυτότητα.
  3. Βιβλιάριο Τράπεζας.

Τέλη εκτίμησης 0,10 € / δένδρο

Τα τέλη εκτίμησης που καταβάλλονται από τους παραγωγούς με τη δήλωση ζημιάς για τις δενδρώδεις καλλιέργειες είναι 0,10 € ανά δένδρο.

  • Να σημειωθεί ότι εάν ο ενδιαφερόμενος συγκομίσει το δηλωθέν αγροτεμάχιο πριν πραγματοποιηθεί η εκτίμηση από γεωπόνο του ΕΛΓΑ, για να γίνει η εκτίμηση οφείλει να αφήσει ασυγκόμιστα δέντρα «μάρτυρες» κατανεμημένα σε όλο το αγροτεμάχιο (ικανός αριθμός δένδρων).
  • Αναλυτικά στοιχεία, προκειμένου να κλείσετε ραντεβού με τον αρμόδιο ανταποκριτή ανά κοινότητα, παρέχονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Ευρώτα και στον σύνδεσμο https://bit.ly/3JiXsHA.

Τηρούμε τα μέτρα κατά τής Covid-19

Απαραίτητο να επισημανθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι κατά την προσέλευσή τους για δήλωση ζημιάς θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα κατά τής Covid-19.

Ειδικότερα:

  1. Για την αποφυγή συνωστισμού η προσέλευση θα γίνεται αφού έχει προηγηθεί τηλεφωνικό ραντεβού με τον ανταποκριτή της αντίστοιχης κοινότητας
  2. Οι παραγωγοί θα εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό (rapid test αντιγόνου 48 ωρών
  3. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις