ΣΠΑΡΤΗ. «Η ομόθυμη θέση ότι πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην περιοχή της Σκάλας, το οποίο προβλέπεται στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση των σκουπιδιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου», θεωρεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας πως εκφράστηκε από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 16/3, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στη Σπάρτη.

  • «Τον λόγο πλέον τον έχει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη»

Σε δηλώσεις του ο Π. Νίκας, μετά την σύσκεψη, τόνισε:

«Στο σύνολό τους, οι εκπρόσωποι της λακωνικής κοινωνίας, αυτοί που κατά τεκμήριο την εκφράζουν, πήραν θέση υπέρ της ολοκλήρωσης των εργασιών στη Σκάλα.

Επομένως, δεν είναι επιτρεπτό από καμία ομάδα να υποκαθιστά τους φυσικούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και δια της βίας να επιχειρεί να παρακωλύσει το έργο», και πρόσθεσε:

«Από αύριο θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος από τις Αρχές που έχουν υποχρέωση να τον εφαρμόσουν. Τον λόγο πλέον τον έχει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη, για να στραφεί κατά παντός υπευθύνου που παρακωλύει το έργο

Δήμος Βέρδος

Ωστόσο, μια διαφορετική εικόνα από τη σύσκεψη, μας δίνει ο Δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος, εικόνα που ενισχύει την πεποίθηση πως δεν είναι μια ομάδα που «επιχειρεί να παρακωλύσει το έργο», αλλά είναι η τοπική κοινωνία που δεν συμφωνεί με το έργο.

  • «Η συνάντηση δεν είχε κανένα αποφασιστικό χαρακτήρα - Ουδεμία απόφαση ελήφθη»

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζει, πως «Η συνάντηση δεν είχε κανένα αποφασιστικό χαρακτήρα, το μόνο που έγινε ήταν η τοποθέτηση των προσκεκλημένων φορέων. (Βουλευτές - Δήμαρχοι Λακωνίας - Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ - Επιμελητήρια)

Κατά συνέπεια ουδεμία απόφαση ελήφθη κατά της διάρκεια της συνάντησης.

Παραμένω συνεπής στις αποφάσεις μου και αναμένω την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (αίτηση ακύρωσης του Δήμου Ευρώτα κατά της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων)».

Τέλος, αξίζει να προσεχθεί η αναφορά Βέρδου κατά τη σύσκεψη πως, «…μόνο τυχαίο δεν θεωρείται το γεγονός, ότι σήμερα 16-03-2022 αρμόδιο ελεγκτικό κλιμάκιο της περιφερειακής ενότητας Λακωνίας προέβη σε επιτόπιο έλεγχο στο χώρο που εναποθέτουμε προσωρινά τα απορρίμματα μας, κατόπιν καταγγελίας…».

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης, κατά την προσέλευσή του στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στη Σπάρτη, είχε συνομιλία με εκπροσώπους από τους διαμαρτυρόμενους, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του κτηρίου.

Στην εν λόγω σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης, Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης, Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, οι βουλευτές Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός - ενώ ο Σταύρος Αραχωβίτης είχε σύντομη ενημέρωση μέσω τηλεδιάσκεψης -, το σύνολο των δημάρχων της Λακωνίας, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λακωνίας, του Ν.Τ. Λακωνίας του ΤΕΕ, επαγγελματικών συλλόγων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις