ΜΑΝΗ. Λαός, αρχές, κλήρος, νεολαία ένωσαν στις 17 Μαρτίου 2022 την φωνή αναγνώρισης και την προσευχή μνήμης για τους Μανιάτες του 1821. Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ανατολικής Μάνης λαμπρές και ουσιαστικές. Δεκάδες αποστολές απ’ όλη την Ελλάδα στην Αρεόπολη, γιορτή με παλλακωνική απήχηση και μεσσηνιακή συμμετοχή. Παρών ο μανιάτης υπουργός προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Τέσσερις αιώνες μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης σε αυτά εδώ τα χώματα ξεκίνησε πριν 201 χρόνια η επανάσταση του γένους η πρώτη φλόγα άναψε εδώ στη Μάνη και εξαπλώθηκε σε όλο το Μοριά, στη Ρούμελη, στα νησιά της πατρίδας.

Ήταν σαν σήμερα 17 Μαρτίου 1821. Εδώ σε αυτά τα άγια χώματα που πατάμε, ξεκίνησε η επανάσταση και ποτίστηκε το δέντρο της ελληνικής ελευθερίας… Η Μάνη ήταν ο πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας…

Η χώρα σήμερα βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις, ζούμε σε ένα κόσμο αβεβαιότητας, εξαιτίας πολλαπλών απειλών που όλοι μας έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια και μέχρι τις ημέρες μας, από την τεράστια υγειονομική κρίση σε όλη τη γη από την πανδημία μέχρι τον πόλεμο που δυστυχώς έχει επανέλθει στην ευρωπαϊκή ήπειρο μέσα από μία παράνομη, παράλογη, επικίνδυνη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία…

Όλοι θέλουμε να πετύχουμε μια σταθερή ειρήνη στην περιοχή μας η οποία είναι προϋπόθεση για την πρόοδο και την ευημερία. Γι αυτό το λόγο οφείλουμε να έχουμε – και έχουμε – εθνική στρατηγική. Σταθερό χέρι στο πηδάλιο της χώρας, σωστό προσανατολισμό στην πυξίδα του καραβιού της Πατρίδας και ενότητα. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να έχουμε και τις έχουμε…».

Video: Mesogeiostv

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις