ΣΠΑΡΤΗ. «Ο ρόλος μας ως εκπαιδευτικοί δεν είναι μόνο η μονόπλευρη μετάδοση γνώσης… Η γνώση αξιοποιείται όταν έχεις ένα βιώσιμο σπίτι που θα μπορείς (σε αυτό) να αναπτύσσεσαι. Το σπίτι μας είναι ο πλανήτης μας και ο ρόλος όλων των εκπαιδευτικών είναι πρώτα από όλα να ευαισθητοποιήσουμε με το παράδειγμά μας τους μαθητές». Αυτό αναφέρει σήμερα, ημέρα της Ανακύκλωσης ο ιδρυτής και διευθυντής του Moose Language Schools κ. Γιώργος Μουστόγιαννης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Στον 21ο αιώνα τα ανακυκλώσιμα υλικά έχουν γίνει ο έβδομος πόρος της Γης. Από τους πόρους που μας προσφέρει ο πλανήτης μας, 6 θεωρούνται οι πιο σημαντικοί: νερό, οξυγόνο, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, άνθρακας και τα ορυκτά μέταλλα. Αν καταφέρουμε να εκπαιδευτούμε και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας ώστε να κατανοήσουν ότι η επαναχρησιμοποίηση αυτών των πόρων και η αποφυγή σπατάλης είναι τόσο σημαντική, ώστε τα ανακυκλώσιμα να αποτελούν τον 7ο πόρο της γης, τότε αυτό θα γίνει καθημερινότητα και συνήθειά μας. Μια συνήθεια που χωρίς πολλή προσπάθεια θα συμβάλλει σε ένα καλύτερο πλανήτη για όλους μας.

Ο ρόλος μας ως εκπαιδευτικοί δεν είναι μόνο η μονόπλευρη μετάδοση γνώσης - εγώ πχ είμαι καθηγητής αγγλικών, άρα ο ρόλος μου δεν είναι μόνο να μάθω στα παιδιά αγγλικά. Η γνώση αξιοποιείται όταν έχεις ένα βιώσιμο σπίτι που θα μπορείς (σε αυτό) να αναπτύσσεσαι. Το σπίτι μας είναι ο πλανήτης μας και ο ρόλος όλων των εκπαιδευτικών είναι πρώτα από όλα να ευαισθητοποιήσουμε με το παράδειγμά μας τους μαθητές.

Και προς Θεού δεν την ανακαλύψαμε εμείς την ανακύκλωση, αλλά τι κάναμε; Με συμβολική μας χειρονομία δημιουργήσαμε το Green Moose Corner – την Πράσινη/ Οικολογική γωνιά του Moose όπου υιοθετήσαμε αυτούς εδώ τους κάδους προκειμένου να διδαχθούμε μαζί με τα παιδιά στο περιβάλλον του σχολείου να σεβόμαστε αυτή τη διαδικασία. Ίσως με αυτόν τον τρόπο να μεταφέρουμε αυτή τη συνήθεια στα σπίτια μας και γενικά στη ζωή μας ή ενδεχομένως την καλή συνήθεια από το σπίτι μας στο χώρο εκπαίδευσης. Είμαστε εδώ για να προάγουμε και για να δοκιμάσουμε τους εαυτούς μας σε σχέση με την ανακύκλωση».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις