ΠΑΤΡΑ. Μία πρώτη σαφή εικόνα έχουν σχηματίσει οι αστυνομικές αρχές για την υπόθεση της Πάτρας, που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα ολόκληρη η χώρα, προκειμένου να βγει στο φως η αιτία του άδικου και ξαφνικού θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα που έχουν καταφέρει να σχηματίσουν οι αστυνομικοί οφείλεται κατά ένα μέρος στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού σκέλους των τοξικολογικών εξετάσεων της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, που απεβίωσε από αδιευκρίνιστα αίτια στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Θα διερευνηθεί από τους ειδικούς η ύπαρξη ουσιών, όπως τα παράγωγα του καλίου, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό, αλλά μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Τι θα γίνει με τις καταθέσεις

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τον θάνατο τουλάχιστον των δύο παιδιών, της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, εφόσον έχουν πλέον ολοκληρωθεί και αυτά τα στάδια των τοξικολογικών εξετάσεων.

Κατόπιν, θα ακολουθήσει το τελικό στάδιο των ερευνών, το οποίο αφορά στις κλήσεις για κατάθεση από όλα τα πρόσωπα που έχουν σχέση με την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων και των γονιών των τριών κοριτσιών.

Το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως δεν μπορούν ακόμα να τοποθετηθούν στο ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου των παιδιών. «Δεν κάνουμε έρευνες πάνω σε αυτά που λέγονται δημοσίως. Ασχολούμαστε μόνο με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τα οποία αναμένουμε να λάβουμε συγκεντρωτικά», τονίζουν οι αστυνομικές πληγές.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ειδικοί που λένε ότι και τα τρία παιδιά κατέληξαν λόγω ασφυκτικού θανάτου.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται αυτήν την εβδομάδα οι Αρχές να προχωρήσουν και σε συλλήψεις.

Η μυστηριώδης βραδυκαρδία πριν ειδοποιηθούν οι γιατροί

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι γιατροί που παρακολουθούσαν τη Τζωρτζίνα όσο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, δεν είχαν καταγράψει ποτέ πτωτική πορεία στους καρδιακούς παλμούς του κοριτσιού.

«Ποτέ δεν παρουσίαζε αυτή την εικόνα, αυτή την καθοδική πορεία, τη βραδυκαρδία και ξαφνική ταχυκαρδία», ανέφεραν γιατροί, συμπληρώνοντας πως «οι σχετικές καταγραφές ήταν ευθεία γραμμή με πρόσκαιρες καμπυλώσεις».

Παράλληλα, τονίζουν ότι ούτε στον ύπνο, ούτε στην εγκεφαλοπάθεια, από την οποία έπασχε το παιδί, θα μπορούσε να οφείλεται η εικόνα που παρουσίασε το μόνιτορ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις