ΚΟΣΜΟΣ. Οι νικήτριες φωτογραφίες του φετινού διαγωνισμού World Nature Photography Awards, WNPA, αποτελούν μια εξαιρετική υπενθύμιση της ομορφιάς του πολύτιμου πλανήτη μας.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος συγκέντρωσε συμμετοχές από 20 χώρες σε έξι ηπείρους, τιμά τους καλύτερους φωτογράφους φύσης στον κόσμο καθώς αναδεικνύουν τα θαύματα της γης, ακλόνητα στην πεποίθηση ότι η φωτογραφία μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους να δουν τον κόσμο από διαφορετική οπτική γωνία και να συμβάλουν στην αλλαγή συνήθειες, προστατεύοντας τον κόσμο και όχι καταστρέφοντάς τον.

Ο νικητής φωτογράφος Amos Nachoum, ο οποίος παίρνει ένα χρηματικό έπαθλο 1.000 δολαρίων, περίμενε υπομονετικά για ώρες στο απομακρυσμένο νησί Plano, στα ανοιχτά της Ανταρκτικής Χερσονήσου, την κατάλληλη στιγμή κατά την άμπωτη όταν οι φώκιες μπαίνουν κρυφά σε μια λιμνοθάλασσα και ψάχνουν για θήραμα.

«Για ώρες, περίμενα να φτάσει η άμπωτη κατά μήκος μιας ρηχής λιμνοθάλασσας σε ένα απομακρυσμένο νησί στα ανοιχτά της Ανταρκτικής Χερσονήσου», είπε ο Nachoum. «Σαν να είχε ρολόι, η φώκια λεοπάρδαλη έφτασε λίγο πριν την άμπωτη. Όταν ένας νεαρός πιγκουίνος Gentoo πλησίασε, η φώκια γύρισε το κεφάλι της με αστραπιαία ταχύτητα, πιάνοντάς το από τα πόδια και τον πήγε στα βαθιά νερά».

«Προς έκπληξή μου, άφησε τον πιγκουίνο δύο φορές. Κάθε φορά, η φώκια κυνηγούσε τον πιγκουίνο σαν να απολάμβανε το παιχνίδι. Ο τρομοκρατημένος πιγκουίνος προσπάθησε να ξεφύγει καθώς το παιχνίδι συνεχιζόταν. Σύντομα όμως ήρθε το τέλος», είπε ο φωτογράφος.

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις